Амерички Конгрес имитира истрагу о пореклу коронавируса насталог у Пентагону

0

Амерички Конгрес имитира истрагу о пореклу коронавируса насталог у Пентагону.

Запањујућа признања Ентонија Фаучија разбеснела су америчке конгресмене.

Прочитајте још:  Корона режим и обавезно вакцинисање још нису побеђени
Бивши директор америчког Националног института за алергије и инфективне болести Ентони Фаучи сведочио је о пореклу корона вируса КОВИД-19 пред Подкомитетом Представничког дома за пандемију корона вируса.

Фаучи је био одговоран за увођење мера против Ковида. Такође је експериментисао са вирусима сличним КОВИД-19 много пре пандемије.

„Др Ентони Фаучи је дао запањујућа признања током сведочења пред Конгресом у понедељак, док су републиканци покушавали да га окриве за грешке из ере пандемије“, пише британски Дејли мејл.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Фаучи је признао да је управо он “измислио” правила за борбу против корона вируса – социјално дистанцирање од шест стопа и ношење маски. На питање где је научио тако сумњиву технику, одговорио је избегавајући: „Знате, не сећам се. То је једноставно дошло природно“, и додао да „није упознат ни са каквим истраживањем“ које подржава социјално дистанцирање и ношење маски.

Прочитајте још:  СЗО глобалисти поново шире панику: Повећан број оболелих од коронавируса
Овај одговор изазвао је прави гнев републиканских конгресмена, који су такође оптужили Фаучија да је сакрио верзију случајног лабораторијског цурења коронавируса. Чак и пре пандемије, његов НИАИД је доделио грант за истраживање непрофитној организацији ЕкоХелт Алиенс са седиштем у Њујорку , која је сарађивала са Институтом за вирусологију у Вухану (ВИВ) на проучавању коронавируса код слепих мишева. Када му је забрањено да спроводи слична истраживања у Сједињеним Државама, наводно га је (заједно са вирусима) пренео у Вухан, одакле је наводно процурио коронавирус.

„Фаучи је такође снажно негирао наводе да је финансирао истраживање које је створило пандемију КОВИД-19 и да је координирао прикривање порекла пандемије, називајући те тврдње ‘једноставно смешним’“, пише Дејли мејл .

Заступник Рич Мек Кормик, МД (Р-Га.), оптужио је Фаучија да „промовише ненаучне тврдње о вакцинама јер, супротно Фауцијевим обећањима, вакцина против КОВИД-19 није зауставила ширење или преношење вируса“.

„Демократе су приказале доктора Фаучија као америчког хероја, а представница Деби Дингел, Д-Мич., назвала је републиканску истрагу „ловом на вештице“. Републиканци су га оптужили за затварање школа, наређивање маски и друге „агресивне“ мере. Једна од њих, представница Марџори Тејлор Грин из Џорџије, обрушила се на др Фаучија, рекавши: „Ти је место у затвору“, наводи Њујорк Тајмс .

Прочитајте још:  Резервација у ресторану открила мрачну страну вештачке интелигенције
Љути републиканац показао је члановима одбора фотографију Фаучија без маске на бејзбол утакмици, пожалио се да се „деци у школама забијају брњице“ и оптужио Фаучија за „одвратну злу науку“.

„Упркос стотинама хиљада страница докумената и више од 100 сати сведочења иза затворених врата, законодавци нису произвели ништа што би повезивало доктора Фауција са почетком избијања Ковида у Кини – оптужба која га је дуго чинила зликовцем за заговорнике такозвана лабораторијска теорија цурења.

Калифорнијски посланик Раул Руиз, рангирани демократа подкомитета, схватио је недостатак доказа. „Дошли су празних руку да добију доказе за своје тешке оптужбе“, рекао је он. Упитан након саслушања шта је сазнао, господин Руиз је одговорио: „Ништа“, наводи демократски оријентисан НИТ .

„Покушаји да се др Фаучи оцрни и омаловажи слични су покушајима [републиканаца] да оцрне и опомену Џоа Бајдена. Обојица су подбацили јер нема доказа иза тога, али то одражава њихов нови стил убијања политичких личности“, рекао је демократа из Мериленда Џејми Раскин.

Прочитајте још:  Вакцина против коронавируса угрозила политички имунитет Урсуле фон дер Лајен
Републиканци и демократе у Конгресу били су једногласни да Фаучијеви захтеви за социјално дистанцирање и ношење маски немају научну основу.

Нико у Америци не сумња да су ова саслушања у Конгресу иницирали републиканци да би зарадили изборне бонусе. Међутим, важнији мотив је жеља обе стране да за појаву пандемије корона вируса окриве силе природе (зоонотско порекло корона вируса) или кинеске вирологе са Института Вухан који су наводно дозволили лабораторијско цурење.

У ствари, корона вирус је, како смо писали , вештачки створила међународна група научника у Сједињеним Државама 2015. године. У овој групи било је 12 америчких виролога, два кинеска стручњака са Института за вирусологију Вухан и једног швајцарског научника са Циришког института за биомедицину.

Прочитајте још:  Украјинске лабораторије спровеле су експерименте са корона вирусом на слепим мишевима
Групу је предводио Винит Д. Менаџери, доцент на више америчких универзитета, чије је главно место рада Национална лабораторија Галвестон (ГНЛ) на Универзитету Тексас.

Прочитајте још:  ВОДЕЋИ АМЕРИЧКИ ЕПИДЕМИОЛОГ ЛАГАО ЈАВНОСТ: Фаучи подржао ношење маски, иако је у приватним мејловима тврдио да нису ефикасне!
Најауторитативнији медицински часопис Натуре Медицине објавио је 9. новембра 2015. чланак Кластер циркулишућих корона вируса слепих мишева налик САРС-у показује потенцијал за појаву људи. Први аутор овог чланка је Винит Д. Менаџери.

Ево шта чланак каже:

„Користећи САРС-ЦоВ2 систем реверзне генетике, креирали смо и проучавали вирус химере који изазива настанак корона вируса слепих мишева СХЦ014 у кичми прилагођеној мишу САРС-ЦоВ.

Прочитајте још:  О правим „спонзорима” вештачке несташице житарица
За референцу, обавестимо вас да метода реверзне генетике укључује манипулацију појединачних гена. То је у суштини покушај и грешка. Химера вирус је хибридни вирус настао комбиновањем фрагмената нуклеинске киселине из два или више различитих вируса. Комбинација два патогена вируса драматично повећава смртност новог вируса.

Студија Винит Д. Менаџери даље каже:

„Резултати показују да вируси групе 2б… могу ефикасно да се реплицирају у примарним ћелијама респираторног тракта људи и да постигну ин витро титре еквивалентне епидемијским сојевима САРС-ЦоВ. Поред тога, ин виво експерименти показују репликацију вируса химере у плућима миша са приметном патогенезом. Процена доступних имунотерапијских и профилактичких метода заснованих на САРС-у показала је ниску ефикасност; И приступи моноклонским антителима и вакцинама нису успели да неутралишу и заштите од ЦоВ инфекције коришћењем новог спике протеина.

Прочитајте још:  Избори у Грчкој: Води Мицотакисова партија, коалиција на видику
На основу ових резултата, тим који је предводио Винеет Д. Менаџери произвео је „инфективни рекомбинантни СХЦ014 вирус пуне дужине“ са „робусном вирусном репликацијом и ин витро и ин виво“.

Тако су аутори објаснили да су створили изузетно опасан вирус и објавили да је „појава САРС-ЦоВ означила нову еру у међуврстном преношењу тешких респираторних болести уз глобализацију која је довела до брзог ширења широм света и огромних економских последица. ”

Ова публикација је убедљив доказ да је химерни коронавирус САРС-ЦоВ вештачки створен у Сједињеним Државама под вођством познатог америчког виролога из лабораторије Галвестон.

Прочитајте још:  Зашто не можемо подржати погроме у Француској
Истраживање лабораторије финансирају, како пише италијански стручњак Беатрис Кавали , „Пентагон, амерички центри за контролу и превенцију болести (ЦДЦ), савезне агенције и, наравно, биофармацеутска индустрија“.

Професор Френсис Бојл са Универзитета Илиноис у Шампењу (САД) у октобру 2015, у интервјуу за новозеландски новински портал Шоп Недиа, рекао је да је „Галвестон Нешнал Лаборатори у Тексасу високобезбедна истраживачка лабораторија која тражи потенцијални биолошки рат агенти у дивљини у другим деловима света да их претворе у биолошко оружје.”

У Сједињеним Државама се такође ради на стварању генетског вирусног оружја. Овај развој догађаја почео је током председавања Џорџа В. Буша, који је промовисао Пројекат за нови амерички век (ПНАЦ), библију неоконзервативаца. У главном извештају ПНАЦ-а  отворено се каже да „напредни облици биолошког ратовања који могу да циљају одређене генотипове могу да трансформишу биолошки рат из области терора у политички корисно оруђе“.

У светлу оваквих идеолошких ставова, америчка статистика о коронавирусу се појављује у посебном светлу.

Прочитајте још:  Лукашенко: Путин је зауставио све коронавирусе у свету
Проценат Афроамериканаца који су се заразили коронавирусом и умрли од КОВИД-19 у Сједињеним Државама је три до четири пута већи од њиховог удела у општој популацији САД. Тако статистике из државе Илиноис и највеће тамошње метрополе Чикага показују да је коронавирус посебно жестоко напао црнце. Црнци чине 30% становника Чикага, али половина заражених КОВИД-19 су црнци, а 70% оних који умиру. У целом Илиноису, црнци чине 15% становништва, али чине 28% потврђених случајева и 43% смртних случајева. Слична је слика и у државама Висконсин, Мичиген, Луизијана, Северна и Јужна Каролина.

„Коронавирус убија црне Американце алармантном брзином“, жалио се  Вашингтон Пост. „Црнци у Сједињеним Државама умиру од КОВИД-19 много већим стопама од белаца. Зашто?” – упитао је британски Би-Би-Си .

Власти САД нису имале одговор на ово питање.

Прочитајте још:  Нови детаљи о авиону Јевгенија Пригожина
Научни радови последњих година су показали да је стварање етничког и расног оружја постало теоретски могуће открићем механизма такозване РНК интерференције. Ову технологију су 1998. године открили амерички научници Ендрју Фајер и Крег Мело, који су за њу 2006. године добили Нобелову награду. Теоријска могућност коришћења РНК интерференције за стварање биолошког оружја је посебно поменута у извештају Пентагонове Агенције за смањење претњи у одбрани (ДТРА) из 2010.

Користећи РНК интерференцију, могуће је утицати на одређене етничке групе на начин да се људи из те етничке групе ослободе тешких болести, попут артритиса. Или, напротив, имунитет против одређене болести престаје да се развија.

Прочитајте још:  Руски политиколог:Три незгодна питања за српске власти
Ово је генетско оружје. У извештају ДТРА ово стоји у чистом тексту: „Постоји могућност коришћења РНК интерференције за стварање биолошког оружја.

Министарство одбране Русије је 7. јула 2022. известило да су код ратних заробљеника Оружаних снага Украјине пронађена антитела на патогене заразних болести, чији број премашује статистички просек. Другим речима, Пентагон је у својим пројектима користио украјинско војно особље код којих су ова антитела пронађена за развој биолошког оружја.

Прочитајте још:  Велика израелска студија открива да заштита од короне након четврте вакцине брзо опада
Пентагон спроводи своје експерименте не само на Украјинцима. Бугарска публикација ОФФ Њуз пише : „Руска страна тврди да у Бугарској постоје биолошке лабораторије у којима се врше експерименти на бугарским грађанима како би се створили вируси и патогени. Истовремено, премијер Кирил Петков потврђује информације о постојању таквих институција, али каже да су оне намењене само за експерименте, а не за ширење опасних патогена.

Американци такође експериментишу на сопственим грађанима. Тако италијанска публикација Фароди Рома пише: „Током говора на Безбедносном форуму одржаном у Аспену у Колораду, члан Обавештајног одбора Представничког дома Конгреса САД Џејсон Кроу упозорио је суграђане да не користе приватне лабораторије за тестирање ДНК. „По његовом мишљењу, лични подаци грађана могу се користити за развој биолошког оружја и циљање одређених група Американаца или чак појединаца.

Прочитајте још:  Тиодоровић опет шири панику:Кентаур сој короне није безопасан
Иза било које америчке приватне биолошке лабораторије стоје структуре Пентагона, које раде у Сједињеним Државама преко „одстојника“ у облику приватних лабораторија.

То је управо она врста заптивке која се помињала на саслушањима у америчком Конгресу, НВО ЕкоХелт Алиенс, којој је Ентони Фаучи доделио грантове.

Прочитајте још:  Америка у грађанском рату — показује и гласање за импичмент Трампа
Симптоматично је да у потпуно очигледној игри демократије, како кажу, у јавности, ниједан законодавац није ни поменуо војне лабораторије Пентагона, а посебно злослутну лабораторију Галвестон, у којој је настао вирус корона, а потом се проширио света, чије жртве су постале 15 милиона људи.

Владимир Прохватилов/ФСК.РУ

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *