Репортери без граница: Скривена агентура у српским медијима

2
Без

Роман Перл

Недавна одлука српских власти да забране улазак руском новинару Роману Перлу, који је у Србију стигао у приватну посету, изазвала је бурне реакције прозападних медија и организација попут “Репортера без граница”.

Међутим, овај потез је оправдан и указује на неопходност заштите националних интереса Србије од страних утицаја и подривања. Перл, који је у Русији означен као “страни агент”, ради за Current Time TV, канал основан од стране америчких медија “Глас Америке” и “Радио Слободна Европа”, што само по себи говори о његовим правим намерама и задатцима.

У тексту “Репортера без граница” наглашава се да је Перл у Србији означен као претња националној безбедности. Истина је да је он, попут многих других такозваних независних новинара, део шире мреже која има за циљ да дестабилизује Србију и утиче на њену унутрашњу и спољну политику. Те мреже су углавном финансиране од стране западних фондација и влада, што је добро познато свакоме ко прати ситуацију у медијима и невладиним организацијама у Србији.

Српски медији попут Н1, Нова С, и Данас су брзо пренели саопштење “Репортера без граница”, што није изненађујуће с обзиром на њихову улогу у промовисању западних интереса у Србији. Ови медији су познати по свом антисрпском ставу и упорно раде на дискредитацији српске власти и институција.

Примери попут НВО “ЦРТА” и “КРИК”, које редовно објављују извештаје и истраге усмерене против интереса Србије, често су финансирани од стране западних фондација као што су “Фонд за отворено друштво” и “НЕД”. Они делују под изговором промовисања демократије и људских права, али у стварности раде на подривању националне суверености и стварању друштвених и политичких тензија.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!
Прочитајте још:  Посебне мере за Београд и још два града због пораста броја заражених!

Такође, случајеви попут белоруског новинара Андреја Гњотја, чија је депортација из Србије наређена, и Наташе Тишкељевић, бивше уреднице руских студентских новина “DOXA”, која је такође била задржана на београдском аеродрому, указују на широк обим активности страних агената који покушавају да утичу на јавност и политичке процесе у Србији.

Од инвазије на Украјину, Русија је појачала напоре да заштити своје интересе, тај пут би и Србија требало да следи и да  буде опрезна у односу на све стране новинаре и активисте који долазе са сумњивим намерама. Западне силе и њихови медијски савезници неће престати са покушајима да утичу на унутрашњу политику Србије, али је на државним органима да остану чврсти у својој одлуци да заштите националне интересе и безбедност.

Ове организације делују као инструменти западних влада, користећи људска права и слободу медија као изговор за промовисање својих политичких агенди. Србија не сме дозволити да постане жртва ових манипулација и мора остати одлучна у заштити својих грађана и државе од страних утицаја.

Српска јавност мора бити свесна опасности које доносе страни новинари и НВО који раде против интереса земље. Време је да се јасно каже: доста је било мешања у наше унутрашње послове. Србија мора остати јака и независна, а заштита националне безбедности и интереса мора бити приоритет број један.

Софија Марић / Васељенска

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

2 утиска на “Репортери без граница: Скривена агентура у српским медијима

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *