Запад преузима контролу над српским границама: Све границе обезбеђиваће Фронтекс

1
србије

Фронтекс (Getty © Jan A. Nicolas/picture alliance)

Запад преузима контролу над српским границама: Све границе обезбеђиваће Фронтекс.

У циљу контроле и спречавања илегалних миграција и прекограничног криминала, Европска агенција за граничну и обалску стражу (Фронтекс) вршиће контроле на свим границама Србије, а не само на деоницама границе са земљама ЕУ, рекао је министар унутрашњих послова Србије Ивица Дачић. и комесарка ЕУ за унутрашње послове Илва Јоханссон.

Прочитајте још:  Еколог Шапић: Савски мост ће бити уклоњен због "чистијег ваздуха"
Хиљаде миграната са Блиског истока и северне Африке настављају да сваке године пристижу у Европску унију такозваном балканском рутом која пролази кроз Турску, Бугарску, Северну Македонију и Србију. Очекује се да ће споразум потписан у уторак побољшати безбедност граница Србије.

Фронтекс и Србија су 2021. године потписали споразум да ће делове границе које деле са државама чланицама ЕУ Мађарском, Бугарском, Румунијом и Хрватском чувати и особље Фронтекса, поред српске полиције и граничне страже. Тај споразум из 2021. замењен је споразумом потписаним у уторак о проширењу заштите Фронтекса на делове границе које деле са земљама које нису чланице ЕУ, Босном и Херцеговином, Црном Гором, Северном Македонијом и Косовом.

Васељенска

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Запад преузима контролу над српским границама: Све границе обезбеђиваће Фронтекс

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *