У Поточарима уклоњен нишан живог човека, бившег возача начелника Сребренице

0
исламисти

исламисти

У Поточарима уклоњен нишан живог човека, бившег возача начелника Сребренице.

Нишан са именом и презименом бившег возача начелника Сребренице, који је био постављен у Поточарима, је уклоњен, сазнаје АТВ.

Прочитајте још:  И то се догађа: Одбор одбио да на дневни ред стави коспонзорство Црне Горе Резолуцији о Сребреници
Како сазнаје АТВ, он је уклоњен након што су представници Републике Српске открили да је одређени “број људи који се према Ципсу воде као живи, уписан Меморијалном центру у Поточарима”.

– Возач начелника општине Сребреница живи поред свог споменика у Поточарима. Човек је жив. Возио је начелника из реда бошњачког народа, а уписан је и његова слика је у Поточарима – рекао је раније премијер Српске Радован Вишковић на конференцији за новинаре након седнице Владе која је заседала у Сребреници.

Прочитајте још:  Одговор Удружења "Милош С. Милојевић" на апел "стручњака" против псеудоисторије
Тај списак, додао је он, је имао 120 људи, али су у међувремену неки преминули.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Председник Републике Српске Милорад Додик показао је раније списак из ЦИПС-а на којем се налази 87 лица која су жива, а чија су имена подведена под жртве злочина у Сребреници.

– Ово је документ ЦИПС-а, није из кабинета председника. Ту су људи који се налазе на евиденцији ЦИПС-а, а има их и на надгробним споменицима. У сваком случају, уважавајући бол и белих и црних марама, свих људи, позивам све да се са посебним пијететом односимо према страдалима. Али исто тако, у политичком смислу не можемо се сложити са хајком која је створена у медијима у ФБиХ, у полицији ФБиХ, са њиховим спонзорима Немачке и других који су чинили масовне злочине не само у Европи, него и у Африци. Са онима који сада желе да изврше ревизију историје – рекао је раније Додик.

РТРС

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *