Јер дегенерација је избор: Летонија легализовала геј бракове

1
летонија

Од 1. јула, Летонија је званично легализовала грађанска партнерства, укључујући и она између особа истог пола. Овај нови закон ступио је на снагу уз велико интересовање јавности и медија.

Први истополни пар који је искористио ову могућност били су Јанис и Максим. Они су одмах након поноћи формализовали своју везу, што је означило историјски тренутак за Летонију. Њихово грађанско партнерство представља први корак у новом правном оквиру који омогућава истополним паровима да легално регулишу своје односе.

Летонија се придружила растућем броју европских земаља које су усвојиле сличне законе у последњих неколико година. Прошле године, суседна Естонија је такође легализовала истополне бракове, што су естонске власти назвале „историјским догађајем“. Овај тренд у региону показује значајне промене у правним и друштвеним оквирима који све више подржавају права ЛГБТ+ заједнице.

Новим законом, истополни парови у Летонији добијају права и заштиту која су до сада била резервисана само за хетеросексуалне парове у браку. Ова права укључују могућност заједничког поседовања имовине, наслеђивања и приступа здравственим и социјалним бенефицијама.

Васељенска

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Јер дегенерација је избор: Летонија легализовала геј бракове

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *