Тајне акције НАТО-а у Украјини: Како обавештајни подаци са АВАЦС авиона мењају ток рата

1
украјини

Чланице НАТО-а значајно помажу Украјини тако што деле обавештајне податке прикупљене извиђачким авионима опремљеним АВАЦС (Airborne Warning and Control System) системима.

Ови високо софистицирани извиђачки авиони патролирају источним границама НАТО-а и међународним ваздушним простором близу Украјине и Русије, пружајући свеобухватан надзор и прикупљајући критичне податке о кретањима и активностима руске војске, без уласка у украјински или руски ваздушни простор​​.

Званично, обавештајни подаци прикупљени од стране НАТО-а намењени су искључиво чланицама алијансе, али је добро познато да неке од ових земаља брзо деле кључне информације са Украјином. Овај процес омогућава Украјини да ефикасније и брже реагује на руске нападе, значајно побољшавајући њихове одбрамбене способности​.

Авиони АВАЦС НАТО-а су кључни у модерном ратовању, трансформишући начин на који се воде војне операције. Ови авиони, попут Боинг Е-3 Сентрија, способни су да покрију велике површине и пруже податке у реалном времену, што је од суштинске важности за стратешко планирање и тренутне тактичке одлуке на бојном пољу. Подељене информације су биле кључне у помагању украјинским снагама да предвиде и супротставе се руским стратегијама, играјући тако виталну улогу у текућем сукобу​ ​.

Ова сарадња представља значајну промену у подршци НАТО-а Украјини, одражавајући посвећеност алијансе да помогне Украјини, а да при томе избегне директан војни сукоб са Русијом. Проширени оквир за размену обавештајних података део је шире стратегије за јачање одбрамбених способности Украјине и подршку њеном суверенитету у тренутном агресији​​.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Поред пружања обавештајних података, НАТО активно ради на јачању одбрамбених капацитета Украјине кроз различите форме војне и техничке подршке. Недавни састанци и договори на највишем нивоу указују на повећање сарадње у областима сајбер безбедности, електронског ратовања и напредних технологија. Ова подршка укључује и обуку украјинских војника за коришћење западне војне опреме, као и испоруку модерног наоружања и одбрамбених система. Циљ је да се ојача отпорност Украјине и омогући јој да ефикасније брани свој територијални интегритет и суверенитет.

Прочитајте још:  Лекар антиваксеру: Нећу плакати на твом гробу; Умро две недеље после 3. дозе!

Милутин Недељковић / Васељенска

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Тајне акције НАТО-а у Украјини: Како обавештајни подаци са АВАЦС авиона мењају ток рата

  1. Па не седе скрштених руку ни Руси а авакс несме да приђе близу Руске границе јер би нестао без трага . Треба напоменути доказане активности Руских авиона пре свих МИГ 31 који са великих висина контролише баш те аваксе и гле чуда електроника у аваксима престаје да ради нормално исто као што се дешава и са ратним бродовима геноцидне на источне Америке. Необјашњиво али тачно.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *