Сирија осуђује ширење окупације насеља на Западној обали

0

Сирија осуђује ширење окупације насеља на Западној обали.

Сирија је најоштрије осудила ширење израелске окупације и операција насељавања на Западној обали, позивајући Уједињене нације и Савет безбедности да преузму одговорност за заустављање окупационих злочина, окончање свих облика окупације и насеља и обезбеђивање заштите палестинског народа и њихова неотуђива права.

Прочитајте још:  Кинески амбасадор: Америка профитира од украјинске кризе
Сиријско Министарство спољних послова је у саопштењу саопштило да Сиријска Арапска Република најоштрије осуђује одобрење такозваног мини-савета израелских министара образовања да легитимише стварање 5 насеља на Западној обали и зелено светло за стварање хиљада јединица насеља у постојећим насељима уз друге казнене мере наметнуте Палестинцима.

Министарство спољних послова потврдило је да окупаторски ентитет из дана у дан доказује да не обраћа пажњу на међународно право и међународно хуманитарно право, игнорише релевантне резолуције Савета безбедности и наставља да чини злочин геноцида над палестинским народом у Појасу Газе. који су оставили преко 37.000 мртвих, већином деце и жена, а да не помињемо десетине хиљада повређених док наставља своју политику демографских промена и отимања земље у служби своје насељеничке и расистичке идеологије.

Прочитајте још:  "Америчко оружје убија турске снаге и цивиле у Сирији"
Министарство спољних послова је нагласило да геноцид окупационог ентитета над палестинским народом и његова политика ширења насеља не би се десили без заштите, политичке и војне подршке коју су му пружиле Сједињене Државе, и поновило захтев Сирије за Уједињеним нацијама и безбедност Савет да преузме одговорност да заустави злочине ционистичког ентитета, оконча све облике окупације и насеља и обезбеди заштиту палестинског народа и његових неотуђивих права.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *