Грушко и Ђурић разговарали о ситуацији у Босни и Херцеговини

0

Грушко и Ђурић разговарали о ситуацији у Босни и Херцеговини.

Прочитајте још:  Цене некретнина расту: Колико коштају станови по градовима у Србији
Заменик министра иностраних послова Руске Федерације Александар Грушко, током посете Србији, разговарао је са руководством земље о ситуацији на Балканском полуострву, укључујући ситуацију у Босни и Херцеговини и питање идентитета Републике Српске, саопштио је руски дипломатски ресор. пријавио.

„Размена мишљења о ситуацији на Балкану , са акцентом на ситуацију у Босни и Херцеговини, поштовање Општег (Дејтонског) оквирног споразума за мир и заштиту легитимних права и интереса Републике Српске. “, наводи се у поруци објављеној на сајту руског Министарства спољних послова.

Поред тога, Грушко је српској страни рекао да је Запад одговоран „за подстицање и ескалацију кризе око Украјине , акције блокирања могућности политичког решења и покушаје да се створи илузија широке међународне подршке формули Зеленског, која је одвојена од стварност и првобитно осуђен на неуспех“.

Прочитајте још:  Руски војни аналитичари: Вучић марионета и политичка проститутка
Заменик шефа руског Министарства спољних послова боравио је у уторак у дводневној радној посети Србији, састао се са министром спољних послова, бившим амбасадором Србије у Сједињеним Државама , а претходно и директором Канцеларије за Косово и Метохију; Метохија у српској влади.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *