Руски експерт: Илегално присуство страних снага на територији Сирије представља кршење Повеље УН

0

Руски експерт: Илегално присуство страних снага на територији Сирије представља кршење Повеље УН.

Прочитајте још:  Руски амбасадор осудио нацрт резолуције српске опозиције о антируским санкцијама
Заменик председника Комитета Савета Федерације за међународне послове Андреј Климов потврдио је да Русија високо цени и поштује суверенитет Сирије над својим земљама и чини много на јачању тог суверенитета.

Климов је у интервјуу дописнику САНА у Москви рекао да Руска Федерација осуђује све облике незаконитог присуства страних снага на територији Сирије и осуђује политику земаља које крше принцип јединства ових земаља, с обзиром на незаконито присуство Америчке и стране снаге на сиријској територији као окупација и кршење принципа Повеље УН.

Прочитајте још:  Украјинске снаге пуцале на колону избеглица у Харковској области
Што се тиче окупираних сиријских Голана, Климов је објаснио да су они део сиријске територије, те да се израелска окупација мора окончати средствима које бирају сиријски народ и његово руководство. Он је истакао да ће Русија дати свој дипломатски и политички допринос постизању овог циља.

Климов није искључио улазак Сирије у групу БРИКС-а, напомињући да њен недавни позив и учешће на овом састанку у Владивостоку, посебно у периоду руског председавања групом, указује на приближавање БРИКС-а и сиријске стране.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *