НАТО разматра план за пребацивање снага из Европе у случају рата са Русијом

0

НАТО разматра план за пребацивање снага из Европе у случају рата са Русијом.

Бивши главнокомандујући НАТО снага у Европи, ген. Филип Бридлав је, на маргинама форума Црноморска и балканска безбедност 2024 у Румунији , рекао да у конфронтацији са Русијом алијанса прелази на хладноратовску стратегију и да ће посебну пажњу обратити на коридор Фулда – низију која се налази на некадашња граница ДДР-а и Немачке, која се сматра најпогоднијим путем за напредовање копнених снага у случају рата великих размера коришћењем тенкова и тешког наоружања.

Прочитајте још:  Змијоједи би да по свом моделу жигошу цео свет: Си Ђинпинг предложио увођење међународног система „здравствених кодова“
Коридор води до Франкфурта на Мајни у западној Немачкој. Преко њега ће се вршити размештање копнених јединица НАТО из Француске, Холандије итд.

Према Бридлаву, НАТО је раније спроводио стратегију борбе против побуњеничких група и малих аутономних непријатељских јединица користећи специјалне снаге и високотехнолошко оружје. Сада алијанса прелази на увежбавање операција великих размера уз масовну употребу конвенционалног наоружања.

Прочитајте још:  Георгиј Мурадов: САД објављују рат Русији
Алијанса је одобрила три регионална одбрамбена плана: северни (за регион Атлантика и Арктика), централни (који покрива Балтички регион и централну Европу) и јужни регион (који покрива Црно и Средоземно море).

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *