Вехабије прете српској полицији одмаздом

0
полицији

Након терористичког напада испред израелске амбасаде у Београду, српска полиција интензивирала је истрагу вехабијских ћелија широм земље. Напад, за који се верује да је повезан са екстремистичком групом коју води Сенад Рамовић, изазвао је низ хапшења и појачане мере безбедности.

Данас је полиција у Новом Пазару привела Едина Бејтовића, познатог припадника вехабијског покрета. Бејтовић, који има историју екстремистичког понашања, приведен је због провокативних објава на друштвеним мрежама. У својим објавама, направљеним након терористичког напада, упутио је претње припадницима полиције који учествују у истрази.

Како сазнајемо од извора блиског истрази, Бејтовић је описан као некооперативан и агресиван. Одбио је да одговара на питања и изнео неколико непријатељских коментара према полицајцима. Извор такође наводи да је Бејтовић, у присуству свог адвоката, оптужио полицију за узнемиравање и неправедан третман.

Един Бејтовић је већ дуго под надзором због свог учешћа у вехабијском покрету. Познат по својим екстремним ставовима, наводно је избачен из породице због радикалних уверења. Основaо је мали месџид у свом стану, где је обављао верске обреде са другим припадницима покрета, укључујући Мирзу Дупљака, који је тренутно у притвору Специјалног суда у Београду.

Бејтовићеве активности на друштвеним мрежама потврђују његов екстремистички став. У објави након терористичког напада позива на одмазду против оних који су допринели хапшењу његовог саборца, хвалећи Алаха и износећи претње властима.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Након напада, више припадника покрета упутило је претње српској полицији преко друштвених мрежа.

Сенад Рамовић, за кога се верује да стоји иза недавног напада, повезан је са претходним екстремистичким активностима. Иако се тренутно скрива највероватније на Косову и Метохији, његове присталице и даље представљају значајну претњу.

Прочитајте још:  Шведски министар „дели лекције“ Србији и Републици Српској

Истрага је у току, са напорима да се разбију екстремистичке мреже и спрече нови напади.

Српска полиција је одговорила на претње појачаним мерама безбедности и наставком борбе против екстремистичких активности. Власти наглашавају важност сарадње са локалним заједницама како би се идентификовали и ухапсили припадници ових мрежа.

Васељенска

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *