BlackRock у центру скандала: Повлаче рекламу у којој је учествовао атентатор на Трампа! (ВИДЕО)

0

Инвестициони гигант BlackRock повлачи оглас који је укључивао Томаса Крукса, нападача који је пуцао на Доналда Трампа, ранивши бившег председника и убивши једног присутног на митингу близу Питсбурга у суботу.

„Године 2022. емитовали смо оглас у којем је учествовао наставник из средње школе Bethel Park, у којем се неколико ученика појавило у позадини, укључујући Томаса Метјуа Крукса,“ рекао је у недељу портпарол компаније. „Из поштовања према жртвама, уклонили смо видео из циркулације и ставићемо све снимке на располагање надлежним органима.“

Тридесетосекундни видео се фокусирао на наставника у средњој школи, са Круксом који је седео у учионици. Видео је у недељу постао виралан на X-у и другим друштвеним медијима.

BlackRock је изјавио да је покушај атентата на бившег председника Трампа „одвратан“ и да је „захвалан“ што није озбиљно повређен.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Као што је наше руководство саопштило колегама синоћ, BlackRock оштро осуђује било какав облик политичког насиља и учинићемо свој део да промовишемо цивилност и јединство у земљи,“ рекла је компанија.

BlackRock је велики инвеститор у компаније за производњу оружја, укључујући Sturm Ruger и American Outdoor Brand, власника Smith & Wesson-а.

У кварталном извештају о заради објављеном у понедељак, највећи светски менаџер новца саопштио је да су његови управљани фондови достигли рекордних 10,6 билиона долара.

Васељенска

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *