Нелегално донети просторни план за пројекат „Јадар“: ЛАЖОВИ И КРАДОВИ

3
јадар

Канцеларија Рио Тинта у Лозници (Фото: Весна Веизовић / Васељенска)

Нелегално донети просторни план за пројекат „Јадар“

Рудне резерве се у Републици Србији оверавају према Правилнику о класификацији и категоризацији резерви чврстих минералних сировина и вођењу евиденције о њима („Службени лист СФРЈ”, број 53 од 19. октобра 1979.) у коме није дефинисано ништа по питању литијума и бора.

Како је компанија могла да овери рудне резерве литијума или бора када држава у којој су то радили нема правилник о томе? То ће по нашој кривичној пријави морати да објасни врли службеник који се на то вајно решење потписао.

Иначе, компанија је Решење о овереним рудним резервама добила 29.12.2020. односно ДЕВЕТ месеци након доношења Просторног плана подручја посебне намене за пројекат „Јадар“ (ППППН) што је један од доказа да је тај ППППН илегално донет јер компанија на дан усвајања није могла имати оверене рудне резерве, а онда ни у децембру ниј могла да их овери легалним путем јер ми правилник за литијум и бор немамо.

ППППН је био усвојен без студије изводљивости, без праве јавне расправе, без завршеног пројекта о чијим детаљима се ништа није знало, без оверених рудних резерви итд. Криминал који је данас поновљен.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Тим истим ППППН-ом који је Вучевић данас по други пут покушао да донесе, сад може да обрише зна он шта и то два пута, ако успе.

Још да додамо да је компанија оверила само Б и Ц рудне резерве, али не и А.

Све вам је спорно, јадници и бедници, лажљивци каквих под небом Србије још није било.

Прочитајте још:  Детаљна прогноза за јануар: Када се очекују ледени дани и снег

Једино што је исправно урађено икад по овом питању јесте управо укидање тог ППППН-а 20.1.2022. што је зауставни суд уредно бацио под ноге страном интересу и на српску штету.

Не да нећемо одустати од овог, ма само нас гледајте.

Марија Алимпић

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

3 утиска на “Нелегално донети просторни план за пројекат „Јадар“: ЛАЖОВИ И КРАДОВИ

  1. Nelegalno donošenje prostornog plana za projekat „Jadar“ ukazuje na ozbiljne propuste u zakonskoj regulativi Srbije. Bez pravilnika za litijum i bor, odluke su neosnovane i pravno sporne. Ovde se postavlja pitanje integriteta i odgovornosti državnih službenika koji su omogućili ovakve odluke.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *