У Италији новинарка кажњена са 5 хиљада евра због објаве о Мелони

0

Мелони (EPA-EFE/ANGELO CARCONI)

У Италији новинарка кажњена са 5 хиљада евра због објаве о Мелони.

Суд у Милану, у Италији, казнио је новинарку Ђулију Кортезе због две увредљиве објаве на друштвеној мрежи Кс упућене италијанском премијеру Ђорђу Мелонију.
О томе пише лист Штампа .

Према писању публикације, Кортезе је 2021. године објавио лажну фотографију Мелонија код куће са портретом диктатора Бенита Мусолинија у позадини.

Мелони је касније негирао аутентичност фотографије и запретио аутору снимка правним поступком, на шта је Кортезе написао још два увредљива поста.

Прочитајте још:  Андреја Бочели позвао Италијане да не поштују корона правила
За њих је суд наложио новинару да плати жртви 5 хиљада евра. Истовремено, новинар је ослобођен оптужби за објављивање фотографије Мелонија на позадини Мусолинијевог портрета „због недостатка корпуса деликта“.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Раније је у Немачкој, по налогу министарке унутрашњих послова Ненси Фезер, забрањен часопис Компакт , који је непосредно пре тога интервјуисао представницу руског министарства спољних послова Марију Захарову.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *