Начело ПроГласа: Судија Мајић се хвали што је пустио на слободу шиптарске терористе оптужене за тешка убиства и силовања Срба

1
миша мајић

Миша Мајић

Судија Миодраг Мајић већ годинама изазива пажњу јавности због својих ставова и одлука које се често доживљавају као контроверзне. Један од најпознатијих случајева у његовој каријери је ослобађање чланова “Гњиланске групе” ОВК, оптужених за тешке злочине над Србима током 1999. године. Иако су оптужбе укључивале мучења, силовања и убиства најмање 80 људи, Апелациони суд у Београду, под његовим вођством, одлучио је да ослободи многе чланове ове групе због недостатка доказа​.

Мајић се данас поноси овом одлуком, што изазива гнев међу породицама жртава и ширим делом српске јавности. Он редовно истиче важност независности судства и непристрасног доношења одлука, али многи верују да су његови поступци под утицајем западних наратива и финансирања, посебно кроз пројекте попут Прогласа, који промовишу западне вредности и правила. Овакви пројекти често се оптужују за релативизацију српских жртава и преусмеравање кривице искључиво на Србе током сукоба на Балкану​.

Судија Мајић је аутор неколико књига у којима критикује правосудни систем и политичке притиске, али се такође користи тим платформама за промовисање својих одлука и ставова.

Ослобађање “Гњиланске групе” остаје болна тема у Србији. Оптужени су били повезани са неким од најтежих злочина почињених током сукоба, укључујући мучења и силовања у гњиланском интернату. Сведочанства преживелих описивала су ужасе које су претрпели, укључујући сечење дојки и печење делова тела из забаве, што додатно подгрева бес због њихове слободе​.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Његова веза са пројектима које финансирају западне организације додатно поткрепљује сумње да његове одлуке нису потпуно независне. Чињеница да се он хвали својим радом и даље изазива осећај неправде међу онима који су изгубили своје најмилије у страшним злочинима “Гњиланске групе”​.

Прочитајте још:  Мајка и баба које су бациле бебу у контејнер на слободи: Суђење одложено

Јавност и даље тражи одговоре и правду за жртве, док се Мајић брани наглашавајући значај правосудне независности и непристрасности. Међутим, критичари остају непоколебљиви у ставу да је његова улога у ослобађању ових злочинаца дубоко проблематична и подложна утицају спољашњих фактора, што баца сенку на читав правосудни систем Србије.

Никола Вуксановић / Васељенска

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Начело ПроГласа: Судија Мајић се хвали што је пустио на слободу шиптарске терористе оптужене за тешка убиства и силовања Срба

  1. “Судија Мајић се хвали што је пустио на слободу шиптарске терористе оптужене за тешка убиства и силовања Срба”
    Можда би ствари постале јасније кад би му се проверила “генетика”.
    ” И све по закону” певао је покојни Балашевић.
    Шта вреди кривити појединце ако је систем накарадан?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *