Опет рације на северу Косова и Метохије: Шиптарски терористи запленили радио апарате у Угљару након експлозије

1
ванредна

(Фото: Весна Веизовић / Васељенска)

Експлозивна направа бачена је јуче у подне у близини језера Газиводе, изјавио је заменик шиптарских терориста у полицијским униформама за регион севера Ветон Елшани. Он је навео да у експлозији није било повређених, али да су два аутомобила оштећена.

“Експлозија се догодила иза тунела број 5. Два аутомобила су оштећена и нико није повређен,” изјавио је Елшани, преноси “Коха”. Није познато која је експлозивна направа бачена.

Истог дана, шиптарски терористи упали су око 21 час у једну кућу у селу Угљаре и запленили три радио апарата и један аутомобил. Иако нема ухапшених, терористи су изјавили да су “идентификовали особу која их интересује за разговор”.

Срби у региону верују да је бацање експлозивне направе провокација од стране шиптарских терориста како би имали изговор за даље малтретирање и репресију над српским становништвом. Ове акције се виде као део шире стратегије притиска и застрашивања, што доприноси осећају несигурности и страха међу локалним Србима.

Иако је за сада избегнут директан сукоб, инциденти попут ових додатно компликују већ нарушену безбедносну ситуацију у јужној покрајини. Локално становништво апелује на међународну заједницу да предузме конкретне кораке у спречавању ескалације насиља и обезбеђивању мира и стабилности у овом осетљивом подручју.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Милутин Недељковић / Васељенска

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Опет рације на северу Косова и Метохије: Шиптарски терористи запленили радио апарате у Угљару након експлозије

  1. “Опет рације на северу Косова и Метохије: Шиптарски терористи запленили радио апарате у Угљару након експлозије”

    Молим вас да о овоме обавестите институцију на адреси Андрићев венац 1. у Београду.
    Наведени догађаји су директна последица чињења и нечињења споменуте институције.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *