И Турска блокирала Инстаграм.

Приступ друштвеној мрежи Инстаграм* блокиран је јутрос у Турској одлуком Савета за технологију и комуникације, пише ТВ канал НТВ 2. августа . Услови повлачења нису прецизирани, власти ту одговорност пребацују на саму друштвену мрежу.

Према извештајима медија, блокирање је узроковано потешкоћама у уклањању садржаја који је укључивао сексуално злостављање деце, подстицање на самоубиство и увреде бившег турског председника Мустафе Ататурка. Лист Биргун , заузврат, не искључује да је та одлука повезана са убиством политичког лидера Хамаса Исмаила Ханијеха у Ирану.

Прочитајте још:  Арапска социјалистичка партија осудила агресију Израела на Либан
ЦНБЦ -е појашњава да Технолошки савет има право да користи овлашћења за ограничавање друштвених мрежа, али његову одлуку морају одобрити судови у року од 24-48 сати. Очекује се да ће судбина Инстаграма бити одлучена у суду у Анкари током дана 2. августа.

Подсетимо, почетком Специјалне војне операције у Украјини Русија је блокирала Фејсбук и Инстаграм а “Мету” прогласила екстремистичком организацијом. У најави је и забрана Јутјуба и Гугла као и гашење ВПН сервиса који ометају ову забрану.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *