Поповић: Србија добија најбољу цену за гас у Европи од Русије

1

(фото:Србин инфо)

Поповић: Србија добија најбољу цену за гас у Европи од Русије.

Србија добија најбољу цену за гас у Европи из Русије. Ово је саопштио српски министар задужен за економске односе са иностранством, копредседавајући Руско-српског међувладиног комитета (ИПК) за сарадњу Ненад Поповић после састанка са министром за економски развој Руске Федерације Максимом Решетњиковим, преноси дописник Ведомости. .

„Србија има заиста веома исплатив гасни уговор са Руском Федерацијом, то је одлука вашег председника. Добијамо најбољу цену гаса у Европи и то помаже Србији да развија своју економију“, рекао је он.

Прочитајте још:  Државе ће морати да живе у складу са својим могућностима ако желе да избегну још једну финансијску кризу
У марту је директор српске државне компаније Србијагаз Душан Бајатовић рекао да је Русија прошле године Србији испоручила 2,68 милијарди кубних метара. м гаса, а ове године би цифра требало да пређе 3 милијарде кубних метара. м Компанија се договорила са Газпромом да повећа обим снабдевања зими са 6 милиона на 11 милиона кубних метара. м дневно. Према споразуму, такви услови ће важити до јуна 2025. године.

Ведомости

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Поповић: Србија добија најбољу цену за гас у Европи од Русије

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *