КОСОВО ЈЕ ЗАБРАЊЕНА РЕЧ У НАРОДНОМ ПОКРЕТУ! Алексић ИЗБАЦИО посланика због ИСТИНЕ о закону о литијуму и “НЕПОЖЕЉНОГ” Косова!

3
посланика

Жарко Ристић избачен због ових речи

Жарко Ристић, народни посланик из странке Народни покрет Србије, нашао се у средишту политичке олује након што је на свом Твитер налогу објавио да је сазвана ванредна седница Главног одбора странке како би се расправљало о његовом искључењу. Повод за ову седницу, како је сам Ристић навео, био је његов јавни иступ у ком је критиковао опозицију која прикупља потписе за закон о копању литијума – закон који је временски ограничен и нема стварну тежину, док истовремено игнорише важније теме као што су дешавања на Косову и Метохији, где се српски народ суочава са новим таласом насиља.

Први човек Народног покрета Србије, Мики Алексић, нашао се на удару критика због тога што је попустио под тим притисцима и покренуо поступак искључења Ристића из странке. Овај поступак многи тумаче као доказ да Алексић више ради за стране налогодавце него за интересе свог народа.

У свом обраћању, Ристић је нагласио да се искрено нада да његови страначки саборци неће гласати по диктату, већ према својој савести, подсећајући их на своју досадашњу лојалност и рад у странци. Његов твит у коме најављује седницу гласи:

“Уважене колеге, чланови главног одбора и саборци, мој искрени пријатељ и председник @MiikiAleksic ми је саопштио да ће вечерас по скраћеном поступку сазвати главни одбор телефонском седницом и да ће тада предложити моје искључење из странке. Дубоко сам убеђен да је одлука донета под притиском и да је @MiikiAleksic дезавуисан од стране других, а у вези са мојим јавним иступањем о будућем заседању Скупштине. У обавези сам да вас упознам да сам у време потписивања захтева био ван земље и нисам био у прилици да директно подржим предложену иницијативу. Мој изјавa која је уследила делом је погрешно интерпретирана од стране новинара појединих медија, а делом је резултат мог емотивног стања у вези са мојим пореклом и мојом политичком активношћу, која је пре свега везана за територију Косова и Метохије. Сматрао сам да је у овом специфичном политичком и безбедносном тренутку на територији Косовске Митровице значајно да се о томе говори пред посланицима Парламента Републике Србије. Молим вас да гласате по својој савести, познавајући моју преданост и досадашњи ангажман у странци. Живела Србија! 🇷🇸🇷🇸🇷🇸”

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Овај његов апел је одмах наишао на велики одјек на друштвеним мрежама, где су многи корисници истакли да је Ристић један од ретких посланика који има храбрости да се супротстави опозицији и њиховим нарученим кампањама које имају за циљ само да скрену пажњу са горућих питања, попут Косова и Метохије. Корисници Твитера и других платформи указују на то да је закон о литијуму који опозиција гура само још један у низу њихових медијских трикова, са циљем да се створи привид бриге за народ, док је у суштини реч о потезу који има за циљ очување рудних богатстава до тренутка када они преузму власт.

Опозиција игра како Запад свира

Прочитајте још:  Јеремићев интелектуалац: Ломпар прихватио референдум - Косово на добошу!

Корисници друштвених мрежа подсећају и на недавни боравак Микија Алексића у Сједињеним Америчким Државама, где је, према наводима многих, био на “саветовању” које је трајало неколико недеља. Током овог периода, Алексић је, по свему судећи, добио јасне инструкције како да се понаша када је реч о српским националним питањима, а посебно о Косову и Метохији.

Опозиција, која се све више разоткрива као слуга западних интереса, очигледно се труди да одржи тему Косова у другом плану, јер би било какво инсистирање на овој теми угрозило њихове договоре са страном политичком елитом.

Док Србија гори на Косову, где Срби трпе нову “Олују” од стране Приштине, опозиција води кампање око литијума и сличних тема које су у овом тренутку маргиналне. Иако је тема литијума значајна, опозиција покушава да искористи ову ситуацију како би скренула пажњу јавности са истински горућих проблема који погађају српски народ.

Овакви потези опозиције, међутим, не изненађују када се узме у обзир да многи њени лидери отворено сарађују са западним центрима моћи и да су њихови интереси често у супротности са националним интересима Србије. Покушај да се од српског народа сакрије истина о Косову, у тренутку када тамо влада невиђена репресија, јасно показује у ком смеру опозиција жели да води земљу.

Васељенска

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

3 утиска на “КОСОВО ЈЕ ЗАБРАЊЕНА РЕЧ У НАРОДНОМ ПОКРЕТУ! Алексић ИЗБАЦИО посланика због ИСТИНЕ о закону о литијуму и “НЕПОЖЕЉНОГ” Косова!

  1. Jasno je da M Aleksic radi po direktivi Hila /dirigent Opozicijskog orkestra / K i M JESTE GORUCE PITANJE SRBIJE I SRBA ! Gdin Ristic je dao vrlo kirektano misljenje o K i M /patriota je ,nije americki placenik /! Posto se postavilo pitanje da gdin Ristic bude izbacen iz stranke putem telef diskusije /ko vladaSrb/ GLASAJTE CLANOVI ZA SMENU PREDSEDN STRANKE M A ! IZDAJNICI SRBIJE MORAJU BITI RASKRINKANI AKO HOCEMO BOLJU SRBIJU !!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *