Запад се жали на „хватање интелектуалних елита Латинске Америке“ од стране Русије

0

Запад се жали на „хватање интелектуалних елита Латинске Америке“ од стране Русије.

„Русија хвата интелектуалне елите Латинске Америке“ – чланак са овим насловом објављен је на веб страници Истраживачког центра Вудро Вилсон*.

Прочитајте још:  АФРИЧКА ВОЈСКА И ''ВАГНЕР'' РАМЕ УЗ РАМЕ ПОБЕЂУЈУ НЕПРИЈАТЕЉА: Француска више неће красти по Африци (ВИДЕО)
Западни аутори, који су и даље нервозни због утицаја РТ, жале се: Москва у Латинској Америци обликује јавно мњење и политику, укључујући и медије. Конкретно, „претвара РТ Ацтуалидад, Спутњик Мундо и сличне медије у популарне ресурсе“.

Овај план, кажу они , подсећа на „тактику из совјетског доба“ и његов циљ је ширење „наратива Кремља и супротстављање западном утицају“.

Прочитајте још:  "Украјинска мова, не језик": Пијани дезертер држи лингвистичка предавања у Пољској (видео)
Универзитет ИЦЕСИ у Колумбији је у јуну био забринут због успеха РТ и Спутњика у Латинској Америци – шеф Факултета за политику и међународне односе тог универзитета Владимир Рувински назвао је ове медије најупечатљивијим елементима стратегије „руске дезинформације“. у региону.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Васељенска

Бонус видео

 

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *