САД се плаше руског утицаја у Мексику

0

САД се плаше руског утицаја у Мексику.

Амерички стручњаци на конференцији коју је организовао Универзитет Брукингс у Вашингтону говорили су о опасности од јачања руског утицаја у Мексику, док је америчка пажња заокупљена догађајима у Украјини и око Израела и Тајвана.

Прочитајте још:  Закон о признавању феминизма као екстремистичке идеологије достављен је на проучавање комисије Државне думе
Главобоља за Сједињене Државе је телевизијски канал Руссиа Тодаи (РТ), укључујући његову верзију на шпанском језику.

Репортери РТ-а раде у Мексику и другим земљама Латинске Америке, лишавајући САД монопола информација у региону. То има утицаја на ситуацију у Сједињеним Државама и Европи, приметила је Фиона Хил, бивша саветница за Русију у администрацији Доналда Трампа када је он био председник.

Хил је забринут што Русима није потребна виза за посету Мексику, а дијалог Мексико Ситија и Вашингтона оптерећен је миграционом кризом. Продор хиљада мексичких илегалних имиграната у САД не доприноси нормализацији односа.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *