Србофоб Ђуричковић: Јоаникије је водоинсталатер (видео)

1

Србофоб Ђуричковић: Јоаникије је водоинсталатер.

Функционер такозваног Европског савеза Црне Горе коментарисао је беседу митрополита црногорско приморског Јоаникија где је похвалио министра Сашу Мујовића као црквеног човека, након чега је то искоришћено да се представи као да је митрополит дао подршку њему и његовој листи иако је митрополит просто констатовао постојеће стање – да је Саша Мујовић црквен човек који је редован на Богослужењима и у својој беседи није дао подршку ниједној листи јер то и није мисија Цркве.

Прочитајте још:  Еди Рама објавио Клинтонов позив на бомбардовање „нацистичког Београда“
Та беседа митрополита Јоаникија изавала је скандалозну реакцију функционера Европског савеза. Милош Ђуричковић је гостујући на телевизији Е упутио срамне речи – да је митрополит преузео улогу водоинсталатера!

„Читава та кампања која је везана око цркве и његова подршка политичким субјектима по мени има два циља. Први циљ је улога Јоаникија у овом случају је улога водоинсталатера. Он је ту да закрпи гдје цури, а сад цури у ПЕС-у. То је субјекат који итекако има проблема са структуром, функционисање и одржавањем свог бирачког тијела и они покушавају још једном да изманипулишу вјерним народом који су бирачи ПЕС-а како би их задржао да гласају тај политички субјект. Други циљ који је не само цркве него и других неких политичких субјеката и актера, односно актуелизовања те теме, јесу локални избори у Подгорици јер ти људи нису кадри да понуде било шта друго грађанима изузев да ваде управо такве теме које су везане за вјеру и Цркву. Није их брига који је резултат пописа, а мало смијешно изгледа нама и свим грађанима јер изгледа смијешно када Јелена Боровинић Бојовић прича о развоју Подгорице. Мислим да и она када саопштава нешто за јавност, и сама себи смијешно изгледа. Ништа нису направили у протеклих годину дана. Када немате могућност да понудите развој, морате да повлачите те теме да би одржали бирачко тијело“, казао је Ђуричковић у прилогу Е телевизије.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Србофоб Ђуричковић: Јоаникије је водоинсталатер (видео)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *