Холокауст конципиран на ционистичкој конференцији 1944. у Палестини

0
Холокауст

Директор архиве Ели Визела на Универзитету у Бостону, и историчар Института за истраживање Холокауста Универзитета Бар-Илан у Израелу, Џоел Рапел, открио је 2019. године на заједничкој конференцији Института за студије холокауста и Института за проучавање религијског ционизма, порекло броја 6 милиона убијених Јевреја у Другом светском рату. Он тврди да је све потекло од састанка ционистичких пионирских организација, 19. јануара 1944. године у Палестини.
*

Годинама су присталице наратива о Холокаусту сматрале да се тај број први пут појавио на суђењима у Нирнбергу користећи веома дискредитовано сведочење нацистичког команданта Аушвица Рудолфа Хеса. Цифру од 6 милиона поново је поновио Адолф Ото Ајхман, министар за јеврејска питања Главног безбедносног уреда Рајха, кога је Мосад киднаповао и приморао да учествује на међународном телевизијском суђењу у Израелу 1962. године. Августа 1944. године, пола године пре завршетка рата, Ајхман је овај број поменуо у разговору са једним од својих сарадника, др Вилхелмом Хутелом, који је о томе сведочио на Нирнбершком процесу.

Према документима (1) у Централном ционистичком архиву, које је 2019. пронашао историчар Џоел Рапел, прво помињање потраживања од 6 милиона убијених Јевреја било је на састанку високих ционистичких политичких личности у Палестини 19. јануара 1944, годину дана пре него што се рат у Европи завршио и попис становништва могао узети, а годину дана пре него што је Црвена армија ушла у Аушвиц.

Рапел именује Елиезера Унгера, пољског Јеврејина, једног од верских ционистичких вођа у Европи, и међу вођама верске омладинске ционистичке организације Хашомер Хадати, као главну личност у развоју броја Јевреја које су убили нацисти. Унгер је тврдио (2) да је побегао из свог пољског гета кроз источну Европу. По доласку у Палестину, он је изјавио: „Намеравам да шокирам цео свет, цело човечанство, а посебно нашу браћу, децу Израела“. Унгер није имао доказе за оно што је говорио, али није веровао да су тврдње рабина Стивена Вајза у међународним медијима 1943. године о убијеним 2 милиона Јевреја имале довољан утицај.

Прочитајте још:  Шиптари због Његоша хапсили на Газиместану

Документ који је Рапел пронашао у Ционистичком архиву имао је наслов: Изјава Елиезера Унгера на састанку свих пионирских организација – 19. јануара 1944. „Само два дана након што је стигао у Палестину, 17. јануара 1944, Унгар је дошао на састанак ционистичког руководства у земљи да им представи сурову и болну стварност. У току свог излагања навео је – по први пут, колико ја знам – број од шест милиона,“ открио је Рапел.(3)

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Након у то време сензационалног открића Унгера, јеврејски лист Харец објавио је 21. јануара 1944. године текст под насловом „Шест милиона јеврејских жртава“, у којем је по први пут у јавности изнет податак о толиком броју убијених.(4)

Чланак Хареца завршава откриће цитирајући Ајхмановог главног тужиоца Гидеона Хауснера, који је о броју од 6 милиона изјавио: „У свести нације број 6 милиона је постао посвећен. Није тако једноставно то доказати. Овај број нисмо користили ни у једном званичном документу, али је постао посвећен.”(5)

Ционистичка пропаганда о 6 милиона убијених Јевреја у Другом светском рату не аболира Хитлера и његову солдатску за све почињене злочине. Напротив, они су чак активно учествовали кроз оперативну сарадњу Мосада са вођама Трећег Рајха (Хаварски споразум и Mossad le Aliyah Bet), да преместе Јевреје и њихово богатство из Немачке у Палестину, и на тај начин створе државу Израел.

Милан Старчевић / Васељенска

—————————————————————————————–

https://www.jpost.com/jerusalem-report/who-came-up-with-the-number-of-jews-murdered-in-the-holocaust-625678
Ibid
Ibid
https://www.haaretz.com/israel-news/2020-04-21/ty-article/.premium/figure-of-6-million-holocaust-victims-first-cited-by-polish-survivor-not-eichmann/0000017f-f276-d487-abff-f3fec7930000
Ibid

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *