Украјинска беспилотна летелица „бајрактар”, турске производње, оборена изнад Курска, у пограничном подручју Русије (Фото: „Телеграм”)

Србија окружена турским „бајрактарима”.

Босна и Херцеговина ће постати четврта балканска земља која ће поседовати турске дронове.

Прочитајте још:  БРУКА:Ђиласов кандидат за градоначелника Београда хоће да уклања споменик Стефану Немањи док истовремено признаје да не би знао да води Београд (видео)
Министар одбране БиХ Зукан Хелез је потврдио да Министарство одбране Босне и Херцеговине преговара о куповини шест беспилотних летелица “бајрактар”​​од Турске, али није навео више детаља о планираном споразуму, пише сарајевски “Аваз”.

“Договорамо куповину и три система за управљање, а имамо две екипе које су отишле тамо да се обучавају”, рекао је Хелез за “Аваз”.

Како наводи “Албанијан пост”, Босна и Херцеговина ће постати четврта балканска земља опремљена софистицираним турским дроновима, јер ове беспилотне летелице већ поседују такозвано Косово, Албанија и Румунија.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

“Косово” је дронове добило у јулу прошле године, али није познато колико летелица. Албанија је три дрона набавила у марту 2024, док је Румунија неколико “бајрактара” добила у јуну ове године, преноси РТ Балкан.

“Албанијан пост” наводи да је Београд је, изразио незадовољство Турској због продаје дронова суседима, додавши да је Србија “одавно заинтересована за куповину ‘бајрактара’, а да су турске новинске агенције пре неколико месеци јавиле да је Турска одбила да јој их прода”.

“Бајрактар ТБ2” је борбена беспилотна летелица, која може служити за извиђање, али и за дејства вођеним ракетама по копненим циљевима. У ваздуху може да проведе највише 27 сати, а плафон лета јој је 6.000 метара.

Политика

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *