Зашто црногорска “Асоцијација Спектра” мрзи СПЦ? Оптужили Српску православну цркву да су фашисти јер се моле!

0
спеткра

Невероватно, али истинито! Црногорска „Асоцијација Спектра“, организација која се отворено залаже за права ЛГБТ заједнице, поново је ударила на Српску православну цркву! Овога пута, повод за њихове оптужбе била је молитва за очување традиционалних породичних вредности, коју је СПЦ организовала прошле године, уочи такозване параде поноса.

„Спектра“ је у свом саопштењу оптужила Српску православну цркву за ширење, како они кажу, „антиродне реторике“. Главни „грех“ Цркве је, како се наводи, то што се отворено противи идеологији која подрива традиционалне породичне вредности, културу и морал народа у Црној Гори. Питамо се – како је то уопште злочин? СПЦ само брани оно што је најсветије за српски народ – породицу и веру!

Најјачи ударац који је ЛГБТ лоби у Црној Гори доживео је управо 2022. године, када је Српска православна црква организовала молебан за светињу брака уочи њихове параде. Уместо да се помире са тим да су традиционалне вредности дубоко укорењене у овом народу, „Спектра“ је одлучила да покрене нови напад на Цркву, називајући њене ставове „фашистичким“. Апсурдно!

Шта у ствари овде видимо? Напад на Српску православну цркву није ништа ново. Већ деценијама, Црква је последњи бедем одбране породичних вредности, културе и традиције нашег народа. Њени противници, који се крију иза модерних идеологија и ЛГБТ лобија, непрестано покушавају да је оборе. Под плаштом толеранције, нападају све што је дубоко укорењено у идентитету српског народа.

Треба се подсетити да је Црна Гора још 2020. године признала ЛГБТ заједницу на државном нивоу, када је донет закон који им омогућава склапање истополних партнерстава. Ипак, оно што је остало недодирљиво јесте право на усвајање деце, које им, на срећу, није дозвољено. Међутим, чини се да то није довољно ЛГБТ активистима, који сада виде Српску православну цркву као највећу препреку у својој агресивној кампањи.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!
Прочитајте још:  Још један покушај атентата на Трампа: дајте ми мој Холивуд!

Занимљиво је да су и политичке странке које се залажу за очување традиционалног живота поново дошле на мету критика ове организације. Али, ту не треба тражити изненађење – напад на породицу и традицију увек иде руку под руку са нападом на оне који бране те вредности.

Питање је – шта је следеће? Да ли ће ЛГБТ активисти, уз подршку такозване „црногорске православне цркве“, покушати да обесмисле и потпуно уруше углед Српске православне цркве? Не треба заборавити како је завршена борба око Закона о слободи вероисповести. Народ је стао на страну Цркве, иста тај народ ће то поново учинити!

Црква и верни народ остају непоколебљиви у одбрани светиње брака и породице. Традиција и вера су темељ нашег друштва, и нико неће успети да их уруши!

Теодора Николић / Васељенска

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *