СИЛОВАТЕЉИ МЕЊАЛИ ПОЛ ДА ИЗБЕГНУ КАЗНУ: Шокантна пракса коначно заустављена у Шкотској!

0
шкотској

Шокантно, али истинито – у Шкотској су мушкарци осуђени за силовање до сада могли да тврде да су жене и да на тај начин избегну регистровање као мушки преступници!

Да ствар буде још гора, многи од њих су били смештени у женске затворе, угрожавајући безбедност жена које су већ изложене изазовима живота у казненим установама. Ова невероватна и опасна пракса коначно је заустављена након што је полиција Шкотске најавила нова правила која би требало да спрече ове злоупотребе.

Наиме, шефица полиције, Џо Фарел, саопштила је да ће силоватељи, без обзира на њихову родну идентификацију, бити регистровани као мушкарци у полицијским системима. Ово је неопходна мера којом се осигурава да мушкарци који су починили овако тежак злочин не могу злоупотребити закон и тврдити да су жене, само да би избегли одговарајућу казну или били премештени у женске затворе. Први пут је јасно речено: „Силовање може починити само мушкарац, и тај злочин ће увек бити забележен као мушки“.

Скандалозно је да је овако нешто уопште било могуће у 21. веку! Овај апсурд је показатељ колико су правосудни системи на неким местима били слепи на очигледне злоупотребе. Мушкараца који су се идентификовали као жене успевали су да изманипулишу систем и угрозе животе жена у затворима, само због рупа у закону. Јавност је с правом огорчена – како је овако нешто могло да се дозволи?

Теодора Николић / Васељенска

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *