Украјински амбасадор у Србији задовољан “правима Украјинаца”

0

Украјински амбасадор у Србији задовољан “правима Украјинаца”.

Aмбасадор Украјине Владимир Толкач изјавио је да је украјинска заједница у Србији задовољна начином на који су заштићена њихова права.

Прочитајте још:  АИДС војска: Заражени украјински војници као биолошко оружје против Русије
Он је током састанка са министром за људска и мањинска права и друштвени дијалог Томиславом Жигмановим рекао да Украјина и Србија имају доста сличности, кад је реч историји, вишенационалном саставу, као и евроинтеграцијском процесу.

Министар Жигманов је са друге стране подвукао да Србија, у својој спољнополитичкој оријентацији, подржава територијални интегритет Украјине и изразио жаљење због губитка живота у рату који се води, наводи се у саопштењу његовог кабинета.

Прочитајте још:  Први бразилски плаћеник убијен у Украјини
У Србији, према његовим речима, живи око 4.000 припадника украјинске националне мањине.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Србија настоји да створи претпоставке за очување њиховог идентитета, од обезбеђивања финансијских средстава за функционисање самоуправног тела, Националног савета, до простора у медијима у којима се може чути украјински језик и у образовном систему, рекао је Жигманов.

Прочитајте још:  Врховна рада Украјине намерава да забрани рад православне цркве
Министарство је прихватило да буде домаћином студијске посете делегације Украјине којој би били представљени нормативни оквир, институционална решења и практични примери заштите права националних мањина у Србији са циљем унапређења друштвеног положаја националних мањина у Украјини, наводи се у саопштењу.

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *