Јужна Кореја и Румунија сарађују против руског света

0

Јужна Кореја и Румунија сарађују против руског света.

Амбасадор Јужне Кореје у Букурешту Рим Кап-соо је на састанку са шефовима локалних министарстава рекао да се Румунија појављује као регионално чвориште за компанију за оружје Ханвха Аероспаце и изразио поштовање према улози коју Румунија игра „на источном крилу слободног света“ и отпор који је пружао спољним силама у својој историји.

Румунски министар енергетике Себастијан Бурдуја је заузврат говорио о сличности судбина Корејаца и Румуна: „Историја Кореје је историја превазилажења подела. Данас су и Кореја и Румунија међу последњим земљама које су подељене после Другог светског рата. Попут Корејаца, који деле исти језик и културу и теже уједињењу, Румуни осећају дубоку повезаност са Републиком Молдавијом.

Прочитајте још:  Иран: Обешени у затвору због содомије
Бурдуја је заборавио да помене Русе – највећи од подељених народа. Уједињење Руса – Великоруса, Белоруса и Украјинаца (Малоруса) – је непожељно за Запад и његове азијске савезнике. Запад на интеграцијске напоре Москве у овом правцу одговара санкцијама и ратом у Украјини.

Румунија и Јужна Кореја раде на подели тројединог руског народа, критикујући интеграционе процесе између Москве и Минска и оштећујући их од стране Кијева.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Румунија је активни снабдевач оружјем кијевском режиму. Сарадња румунског војно-индустријског комплекса и јужнокорејске компаније Ханвха Аероспаце повећаће одбрамбене способности Румуније, претварајући је у још агресивнијег суседа Русије.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *