Португалски генерал: Желео сам да разоткријем истину, Србија је та која је претрпела неправду и од Запада и од албанских сепаратиста!

0
генерал

TANJUG/ RADE PRELIĆ

У Београду је јуче представљена књига „Косово: Нечувено отимање независности“ португалског генерала Раула Куње, која је одмах изазвала велико интересовање јавности. Генерал Куња, који је службовао на Косову и Метохији у оквиру УНМИК-а, отворено је изразио разочарање због пропагандне слике коју су западни медији стварали о ситуацији у јужној српској покрајини.

„Желео сам да разоткријем истину која је била у потпуности искривљена у медијима. Србија је та која је претрпела неправду,“ изјавио је Куња на промоцији. Он је додао да су политички и економски интереси великих сила стајали иза подршке отцепљењу Косова, што је кулминирало у кршењу међународног права.

Један од гостију на представљању, бивши потпредседник Владе СРЈ Никола Шаиновић, истакао је да књига Раула Куње није само обичан приказ догађаја, већ научна студија која се темељи на бројним документима и доказима које јавност до сада није видела. „Овде су систематизовани ставови свих великих држава, укључујући Америку, Немачку и Француску,“ рекао је Шаиновић.

Историчар Миле Бјелајац је додао да се књига генерал Куње може сврстати у ред са сведочењима италијанских, француских и руских официра који су исто указивали на праву природу сукоба на Косову. „Аутор је јасно показао да је ‘хуманитарна интервенција’ била само изговор за остваривање геополитичких циљева,“ закључио је Бјелајац.

Ова књига, која је у Португалу већ доживела треће издање, биће од великог значаја за разумевање праве истине о Косову и Метохији, али и о улози међународних сила у овом сукобу.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Васељенска

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *