Флорида пред нестанком: Ураган Милтон приморава милионе на евакуацију, апокалиптични призори на путевима

0
флорида

Флорида се суочава са једном од највећих катастрофа у својој историји! Ураган Милтон, који је достигао разорну категорију 5, приморао је милионе људи на евакуацију у највећој акцији те врсте у историји САД. Путеви су загушени, бензинске пумпе опустошене, док људи у паници напуштају своје домове. Олуја са ветровима од 265 км/ч прети да разори читаву западну обалу Флориде.

Председник Џо Бајден је прогласио ванредно стање, док је гувернер Рон ДеСантис издао наређења за хитну евакуацију у више округа, укључујући Тампу. Олујне плиме се очекују да достигну 12 стопа, а власти упозоравају да је сваки тренутак од кључног значаја за спасавање живота. Са становницима Тампе у директној путањи олује, очекује се да ће Милтон изазвати апокалиптичну штету.

Американци на друштвеним мрежама упозоравају да многи становници Флориде нису у стању да се евакуишу на време и позивају власти да им се помогне. Једна корисница Твитера написала је да многи заробљени услед колапса у саобраћају који је изазвала евакуација:

“Хиљаде становника остају заробљене на Флориди док се ураган Милтон приближава. Покушаји евакуације довели су до великих саобраћајних застоја, а несташица горива додатно погоршава кризу. Власти у Тампа Беју упозоравају на хитну евакуацију, али неки становници кажу да је сада сувише ризично напустити град због застоја у саобраћају и недостатка горива. Ураган Милтон, снажна олуја категорије 4, очекује се да донесе катастрофалне штете на обалу залива.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!
Прочитајте још:  Медицинска сестра добила парализу лица од Фајзерове вакцине (видео)

Нажалост, многи становници Флориде су изгубили своје аутомобиле због поплава и не могу да приуште да побегну.”

Ситуацију компликује и недавни ураган Хелена, који је пре само две недеље погодио исту област, оставивши за собом пустош. Сада, док се регион још увек опоравља од тог удара, суочавају се са још разорнијом олујом која може уништити целе заједнице. Гувернер ДеСантис је нагласио да склоништа раде пуном паром, али да ће евакуација трајати докле год је могуће, како би се спасили сви угрожени.

Очекује се да ће Милтон ударити у среду увече или четвртак ујутру, али последице ће се осетити широм полуострва. Становницима је речено да се припреме на најгоре, јер се олуја ових размера дешава једном у животу.

Васељенска

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *