ОВИХ 11 СПОРАЗУМА СУ ПОТПИСАЛЕ СРБИЈА И ТУРСКА: Меморандуми о међусобној сарадњи две земље

1
србија

Србија и Турска потписале су данас 11 различитих споразума и меморандума о међусобној сарадњи у присуству председника Александра Вучића и Реџепа Тајипа Ердогана.

Меморандум о разумевању између Министарства унутрашњих послова Републике Србије и Министарства унутрашњих послова Републике Турске – Агенције за управљање катастрофама и ванредним ситуацијама у области управљања катастрофама и ванредним ситуацијама, потписали су потпредседник Владе и министар унутрашњих послова Ивица Дачић и председник АФАД-а Окај Мемиш.

Меморандум о разумевању о сарадњи у областима рада, запошљавања и социјалне сигурности између Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Републике Србије и Министарства за рад и социјалну сигурност Републике Турске, потписали су министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Немања Старовић и министар иностраних послова Хакан Фидан.

Меморандум о разумевању између Министарства привреде Републике Србије и Министарства индустрије и технологије Републике Турске, потписали су министарка привреде Адријана Месаровић и министар индустрије и технологије Мехмет Фатих Каџзир.

Меморандум о разумевању између Министарства рударства и енергетике Републике Србије и Министарства енергетике и природних ресурса Републике Турске у области енергетске транзиције, потписали су министарка рударства и енергетике Дубравка Ђедовић Хандановић и министар енергетике и природних ресурса Алпарслан Бајрактар.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Потписана је и Одлука број 1/2024 Заједничког комитета установљеног Споразумом о слободној трговини између Републике Србије и Републике Турске о измени Споразума о слободној трговини између Републике Србије и Републике Турске заменом Протокола II о дефиницији појма “производи са пореклом” и методама административне сарадње, а потписници су министар унутрашње и спољне трговине Томислав Момировић и министар трговине Турске Омер Болат.

Прочитајте још:  Пуне се Милови џепови: Бирачки списак за пет дана порастао за 1500 гласача!

Меморандум о разумевању између Министарства спорта Републике Србије и Министарства омладине и спорта Републике Турска у области спорта, потписали су министар спорта Зоран Гајић и министар омладине и спорта Осман Ашкин Бак.

Меморандум о разумевању у области омладине између Министарства омладине и туризма Републике Србије и Министарства омладине и спорта Републике Турске, потписали су министар туризма и омладине Хусеин Мемић и његов колега Осман Ашкин Бак.

Меморандум о разумевању у области медија и информисања између Министарства информисања и телекомуникација Републике Србије и Директората за комуникације председништва Републике Турске, потписали су министар информисања и телекомуникација Дејан Ристић и председник Директората за комуникације Председништва Републике Турске Фахретин Алтун.

Протокол о сарадњи између града Београда Република Србија и градске општине Газијантеп Република Турска, потписали су градоначелник Београда Александар Шапић и градоначелница Газијантепа Фатма Шахин.

Протокол о сарадњи између Државног архива Србије и Директората Државних архива Председништва Републике Турске, потписали су директор Државног архива Србије Мирослав Перишић и директор Директората Државних архива Председништва Републике Турске Мухамет Ахмет Токдемир.

Академски меморандум о разумевању између Историјског института Београд и Ататурковог врховног савета за културу, језик и историју Турског историјског друштва Републике Турске, потписали су директор Историјског института Београд Александар Растовић и председник Турског историјског друштва Јуксел Озген.

Новости

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “ОВИХ 11 СПОРАЗУМА СУ ПОТПИСАЛЕ СРБИЈА И ТУРСКА: Меморандуми о међусобној сарадњи две земље

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *