Бесмислени закон као опозициони трик: Пораз у Скупштини, а сада поново блокаде прозападних лидера!

0
скупштини

Прозападна опозиција је у Скупштини поднела предлог закона којим се тражи забрана истраживања и експлоатације бора и литијума, иако су одлично знали да је тај предлог унапред осуђен на пропаст. Закон је био временски ограничен, што га чини потпуно бесмисленим – чак и да је усвојен, његова примена би била привремена и не би имала никаквог утицаја на дугорочну политику истраживања ресурса.

Уместо реалног покушаја решавања питања, опозиција је искористила овај потез као игралиште за свој политички шоу у Скупштини, спремајући терен за нове протесте и блокаде, јер је од почетка било јасно да ће предлог бити одбијен.

Представници удружења „Не дамо Јадар“ већ су најавили блокаде за 16. октобар у Лозници, а позиви на протесте се шире по целој Србији. План им је да постепено продужавају време блокада како би вршили притисак на власт, али је више него јасно да је овде реч о обичном политичком маневру. Намера им је да изазову хаос и подигну тензије у јавности, користећи сваку прилику да нападну пројекат „Јадар“ и спрече његову реализацију.

Политички аналитичари оцењују да овакви потези опозиције немају велику шансу за успех. Улични протести и блокаде никада нису донели решење ни за један озбиљан проблем, а ова ситуација је само још један покушај да се јавност завара и манипулише на основу неистинитих тврдњи о литијуму и његовој експлоатацији.

И поред тога што се представљају као борци за екологију, очигледно је да је циљ опозиције да покуша да добије политичке поене и дестабилизује државу. Позивање на протесте и блокаде само је наставак њихове игре, а власт је више пута поновила да је спремна да разговара и објасни све детаље о пројекту. Међутим, опозиција не жели решење, већ континуирани хаос и политички профит.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!
Прочитајте још:  Србија би могла да се приближи ЕУ због резерви литијума

Васељенска

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *