Србин из Херсонске области: Сукоб у Украјини је наставак југословенског сукоба

0

Србин из Херсонске области: Сукоб у Украјини је наставак југословенског сукоба.

Драган Милошевић, Србин који живи у Херсонској области,назвао је украјински сукоб наставком југословенског, преносе РИА Новости. Према његовим речима, увек су желели да сломе Русију.

Последњи рат који смо имали са НАТО-ом, без обзира на то називали га ратом или не, био је 1999. године. Србија је затворена и бомбардована. <…> Сада разбијају Србију и разбијаће све док ми подржавамо Русију. Ово је наставак сукоба који је постојао давно, само су увек желели да сломе Русију “, додао је Милошевић .

Прочитајте још:  Украјинска војска бежи из Артјомовска
Оружани сукоб између сепаратиста са Косова и Србије довео је до бомбардовања Југославије од стране НАТО снага 1999. године. Ваздушни удари су настављени од 24. марта до 10. јуна. У нападима је погинуло више од 2.500 људи, укључујући 87 деце.

Раније је политиколог Јуриј Светов приметио да председник Србије Александар Вучић мора да балансира између спољне и унутрашње политике. Шеф републике је под притиском раскола у друштву . Једна страна жели у ЕУ, а друга се сећа добрих односа са Руском Федерацијом. Притисак долази и са Запада. Вучић је морао да оде у Хрватску, са којом се Србија борила после распада Југославије. Односи између држава остају напети.

Њуз.Ру

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *