Вучић је на фудбалској утакмици подигао руску заставу, а његова полиција је српским навијачима одузела транспарент о Косову

0

Вучић је на фудбалској утакмици подигао руску заставу, а његова полиција је српским навијачима одузела транспарент о Косову.

Прочитајте још:  НЕМАЊА И САВА ТЕМЕЉ И КРОВ СРБА: Велики жупан и његов син монах заједничким радом направили судбински преокрет у нашој историји
Током утакмице између Србије и Швајцарске у оквиру Лиге нација УЕФА, одржане на стадиону Дубочица у Лесковцу, председник Србије Александар Вучић, који је присуствовао, носио је шал са приказом руске и српске тробојке.

Штавише, он је пре неколико дана потписао декларацију о подршци територијалном интегритету Украјине, јавља дописник ПолитНавигатора.

Прочитајте још:  Брнабић: У случају Либије, Резолуција 2571 се мора поштовати, али у случају Србије, Резолуција 1244 мора да се игнорише
Снимак са утакмице, којој је присуствовало руководство Србије, поставио је на својој страници на једној од у Русији забрањених друштвених мрежа председник Републике Српске Милорад Додик, који је био и на овој утакмици.

На снимку су и сам Додик како носи шал у бојама српске тробојке са натписом „Република Српска“, као и Вучић, који је испружио шал популаран међу руским и српским фудбалским навијачима, чији један део представља српску, друге руске тробојке. Током меча треба истаћи да су Срби победили Швајцарце резултатом 2:0.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  Русофобија мора престати!
Снимак је изазвао разне реакције.

„Док је председник Србије Вучић, заједно са председником Републике Српске Додиком на стадиону Дубочица током утакмице репрезентације Србије са Швајцарском, пред нуклеарним бирачким телом приказивао ватрену подршку Русији, српске и босанске фабрике су наставиле да несметано испоручују гранате и другог наоружања Украјини, које ће ускоро бити усмерено против руске армије.

Обавештајни центар Еспањолске бригаде „Мелоди” и наши пријатељи из хакерске групе „Берегини” знају све о томе. Обични људи се могу преварити, а ми не можемо!“, прокоментарисао је инцидент борац СВО и новинар Евгениј „Топаз“ Рассказов.

Прочитајте још:  Данас је Бадњи дан
Он је такође напоменуо да је српска полиција пре исте утакмице напала српске навијаче и покушала да им одузме транспаренте подршке Космету.

Услед туче, навијачи су приведени, али су убрзо пуштени. Међутим, и сам транспарент подршке српском Косову забрањено је уношење на стадион.

Прочитајте још:  Руске снаге се приближавају Лисичанску
Заузврат, политиколог Вадим Трухачов је приметио да је Вучићев „мултивекторски” приступ последица „евроазијског” заокрета Русије, која много више времена и финансија посвећује земљама централне Азије него Србији, која у непријатељском окружењу, је принуђен да балансира како не би покварио односе са суседима и не би изазвао санкције Запада.

„Русија упорно игра на евроазијство и мултинационализам. Последица овога било је нагло слабљење рада у словенском и православном правцу. Наши противници из редова словенских земаља, који иза себе имају ЕУ и НАТО, то одмах користе.

Прочитајте још:  Диверзија против руске деце
Чешка на нивоу ЕУ гура идеју да се четири општине на севеном делу Космета, насељене Србима, пренесу под контролу Београда. И покушава да одбије нападе на Републику Српску у Босни. А новац за Србију се слива преко ЕУ. Наравно, није само тако“, напомиње стручњак.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *