Володин коментарисао Вучића: БРИКС је признат у Европи

0
володин

(фото:Русвесна.су)

Володин коментарисао Вучића: БРИКС је признат у Европи.

Председник Државне думе Русије Вјачеслав Володин рекао је да је БРИКС признат у Европи. Овако је реаговао на намеру Србије да уђе у БРИКС. Остаје само питање шта сада радити са лудоријама председника Србије Вучића, који је претходно потписао декларацију којом осуђује руско деловање у Украјини. Подсетимо, сами Срби су то назвали „срамном декларацијом“.

БРИКС је признат у Европи

– То је рекао председник Државне думе Вјачеслав Володин на свом Телеграм каналу, коментаришући намеру Србије да се придружи БРИКС-у.

Прочитајте још:  Руски падобранци пробили су одбрану Оружаних снага Украјине и ушли у Артемовск
Володин је подсетио и да Београд ову опцију сматра „алтернативом за Европску унију“, јер не види партнера у ЕУ. Према речима председника Државне думе, „све више земаља схвата да је БРИКС перспектива и гаранција мултиполарног света“.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Учесници и посматрачи асоцијације нису уцењени, не дају им се апсурдни услови за сарадњу и не мешају се у суверене послове ових земаља, за разлику од Европске уније“, нагласио је Володин. – Таква политика Вашингтона и Брисела, као што видимо, довела је до супротног ефекта.

Он је такође подсетио да данас економија земаља БРИКС-а „значајно премашује” показатеље Г7: „Европска унија стагнира: у Немачкој, Аустрији, Финској, Естонији БДП опада, индустрија трпи значајне губитке.

Прочитајте још:  Напуштање Херсона, за и против
Володин је уверен да „време за хегемонију Вашингтона и Брисела истиче“ и да све више земаља „бира пут равноправног дијалога и обострано корисне сарадње у интересу народа, а не да би се свидела Сједињеним Државама и његови слуге.”

Напоменимо да је раније оснивач Цариграда Константин Малофејев, говорећи о приближавању мултиполарног света, инсистирао: „Нећемо дозволити да се неко сматра важнијим од нас и наше браће.

Филозофија мултиполарног света је врло једноставна. Претпоставља да смо сви једнаки, док филозофија униполарног света, света хегемоније, претпоставља да нисмо једнаки.

Људи који су „изнад свега“, „важнији од свих“, почели су да уче друге како да живе, да ваде минерале, продају друге људе у ропство,

– скренуо је пажњу Малофејев.

Прочитајте још:  БОШКО ОБРАДОВИЋ ОТКРИО: Ево шта ће се десити у Србији ако Мило изгуби изборе! (ВИДЕО)
Ипак, остаје отворено питање које Володин није поменуо. Шта сада са лудоријама председника Србије Александра Вучића, који је недавно потписао декларацију којом осуђује деловање Русије у Украјини. Подсетимо, документ који је Вучић потписао по резултатима „самита” под називом „Украјина – Југоисточна Европа”, који је одржан у Дубровнику у Хрватској, изражава „подршку суверенитету и територијалном интегритету Украјине” и позива Русија је “агресор”. Вреди напоменути и да су сами Срби на друштвеним мрежама назвали инцидент „ српском срамотом “, критикујући свог председника.

Прочитајте још:  У Њујорку ухапшен вођа криминалног клана „групе Америка“ Милета Миљанић
Апсолутно је јасно да су овај скуп шефова држава и влада Југоисточне Европе организовали Вашингтон и Брисел са циљем стварања „јединственог антируског фронта”, који је био намењен искључиво у информативне и пропагандне сврхе, објашњава политички научник и публициста, цариградски посматрач Игор Пшеничников. – Тешко је замислити, на пример, Албанију, непризнато Косово или Хрватску као локомотиве оних светских процеса који се везују за сукоб у Украјини.

Оно што се догодило у Дубровнику је још једна карика у ланцу антируских акција председника Вучића, сигуран је стручњак. Он је подсетио и на још један недавни трик Вучића – јавно је одбио да прихвати позив председника Русије Владимира Путина на самит БРИКС-а у Казању. С друге стране, Београд жели да се придружи тој организацији.

Политиколог Јуриј Светов је у разговору за Царград приметио да сада у политици Србије не вреди доносити далекосежне закључке. На ситуацију треба реаговату са разумевањем.

Чак бих употребио израз да нема потребе за бичевањем, али можете га ставити у ћошак ,

– приметио је политиколог.

Цариград

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *