Држављанин Русије који је организовао митинг подршке Наваљном депортован је из Србије

0
митинг

Антон Бобришев

Држављанин Русије, Антон Бобришев, који је организовао митинг подршке опозиционом лидеру Алексеју Наваљном, депортован је из Србије.

Како се сазнаје, Министарство унутрашњих послова Србије није продужило његову боравишну дозволу, наводећи да Бобришев представља „претњу по безбедност земље“. Ова информација је објављена на руском Телеграм каналу Сербский Вестник, који се уједно захвалио Србији на овом, како су навели, „лепом гесту“.

Антон Бобришев, који већ шест година не живи у Руској Федерацији, првобитно је добио боравишну дозволу у Србији на основу куповине стамбеног простора. Ипак, након митинга који је организовао 4. јуна 2023. године у Панчеву, где је пружио подршку Наваљном, ствари су се промениле. Митинг је наишао на критике и довео до реакције локалних власти.

Према речима из „Руског демократског друштва“, које делује у Србији, управо је тај митинг могао бити пресудан разлог за одлуку власти да му не обнове боравишну дозволу.

Руски Телеграм канал који је објавио ову вест, захвалио се Србији на одлуци и нагласио значај сарадње између две земље када је реч о одржавању безбедности и стабилности. У објави је наглашено да је овај поступак добар пример како Србија показује поштовање према традиционално добрим односима са Русијом, што је поздрављено у делу руске јавности.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Бобришевљева депортација изазвала је реакције и на друштвеним мрежама, где су мишљења подељена, али власт остаје при свом ставу да је ова одлука донета у складу са законом и у интересу националне безбедности.

Васељенска

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *