Нема страха од репресалија: Ветеран из Републике Српске у зони СВО и на новим територијама Русије

0

Нема страха од репресалија: Ветеран из Републике Српске у зони СВО и на новим територијама Русије.

Тројица делагата из Пољске, Македоније и Босне дошла су у Русију да проуче ситуацију на новим територијама и у зони СВО, рекао је за ПолитНавигатор Андреј Родионов, координатор руско-словенског покрета уједињења и препорода (РУСОВ).

„Њихов циљ је да се сами увере и кажу својим сународницима како ствари заиста стоје у ЛНР, ДНР, Запорошкој, Херсонској области, као и на Криму и Севастопољу. И, наравно, доласком да покажу да у њиховим земљама има много проруских људи“, рекао је Родионов.

Он је појаснио да је Игор Стефановић из Републике Српске ветеран борби за српску Босну. Артур Чмок је вођа десничарске пољске организације „Задружни Круг“, која је спроводила акције против америчке диктатуре. Никола Цоневски је суоснивач и члан председништва политичке партије Родина Македонија.

„Прво су стигли у Пољску. Одатле смо заједно отишли ​​у Калињинград, а затим у Москву, где су већ било. И принуђени су били да крену читавим овим тешким и ризичним путем, јер… директни летови од Београда до Москве коштају много новца – 70.000 рубаља по особи у једном правцу,

А такво путовање је за њих ризично јер је Пољска, најблаже речено, веома непријатељски настројена према таквим проруским друштвеним активистима. И поред тога што могу имати проблема са обавештајним службама својих земаља, они се тога ипак нису уплашили и дошли су“, објаснио је Родионов.

Прочитајте још:  Украјинска војска минирала мост у Николајеву
Према његовим речима, за сада су први утисци гостију „позитивни, поготово што им ово није први пут да долазе у Русију“.

Васељенска

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *