ШТА ТО КИНА СПРЕМА? Си хитно тражио ракетне снаге појачају способност за одвраћање и борбену готовост

0
кине, украјини, кина, си

Кина

Председник Кине Си Ђинпинг затражио је од ракетних снага кинеске Народноослободилачке армије да појачају своје способности за одвраћање и борбену готовост.

Кинески председник Си Ђинпинг наредио је ракетним снагама Народноослободилачке армије да одмах подигну своје способности за одвраћање и борбену готовост! Ову заповест Си је издао током инспекције бригаде ракетних снага, преноси званична агенција Синхуа.

У жестоком говору, председник Кине захтевао је од ракетних јединица да буду потпуно спремне за све изазове и да испуне задатке које им је поверила партија, али и цео кинески народ! Према Сијевим речима, ракетне снаге су кључне за одржавање безбедности и стабилности земље, али и за очување кинеског утицаја на глобалној сцени.

Ова наредба долази у тренутку када Кина убрзано модернизује своју војску и јача своје стратешке капацитете. Са све већим тензијама у свету и провокацијама са Запада, Кина шаље јасну поруку: спремна је да одговори на све претње! Ракетне снаге, које укључују нуклеарни арсенал и друге напредне ракете, добиле су налог да буду на врху борбене спремности.

Си Ђинпинг је поручио да је време да се ракетне снаге докажу у пракси и покажу свима да су способне да заштите Кину и њене интересе. Овакви потези Пекинга изазивају забринутост на Западу, али Кина се не осврће – војска је спремна и решена да испуни све задатке у свом најважнијем мандату до сада.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Васељенска

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *