Балицки: Британце и Американце није брига што се гине, слично је било и у Југославији

0
се, што

Јевгениј Балицки

Британце и Американце генерално није брига шта се дешава на руској и украјинској територији, за њих је најбитније да што више Руса гине на обе стране, јер је тада већа штета, а слично је било и у Југославији и другим земљама које су распарчали, рекао је за ТАСС гувернер Запорошке области Јевгениј Балицки.

“А после ће дати некакав ‘маршалов план’ или смислити нешто друго. Уопштено говорећи, (за њих је најбитније) како да гурну овде што више кредитног новца тако да га касније не могу исплатити ни деца, ни деца деце… Дакле, то је за њих чиста економија, чисти пословни план”, поручио је Балицки.

Он је, коментаришући “план победе” Владимира Зеленског који је у Ради представљен 16. октобра, рекао да је то “потпуна глупост” и додао да Русију више нико неће зезнути и навести да потпише неке нове Минске споразуме.

Истакао је и да нема смисла разговарати са Зеленским, те објаснио да треба водити дијалог са Енглеском и Америком, односно, “онима који наручују музику”, јер Украјинци више, како каже, нису “самостални људи”.

Ипак, упозорава: “Ми им свеједно нећемо опростити злостављање затвореника, гранатирање наших градова.”

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

ТАСС

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *