Запад је тражио да Грузија започне рат са Русијом

0
грузија, санкције, лгбт

Грузија

Запад је тражио да Грузија започне рат са Русијом.

Прочитајте још:  Министарство одбране Русије: Уништен украјински ешалон у Николајевској области
Запад је предложио бившем премијеру Грузије Ираклију Гарибашвилију да започне рат са Русијом, рекао је оснивач и почасни председник владајуће партије Грузијски сан Биџина Иванишвили у интервјуу за телевизијску кућу Имеди .

„Када је један високи званичник једне (западне – прим.) земље имао такав разговор са њим, Иракли је упитао: „Али колико дана можемо да замислимо да се боримо, колико дана можемо да издржимо?“ „Вјероватно три.“ Четири дана.“ Рекао је: „А за ова три-четири дана нас уништавате?“ Одговорили су му: „Има вас три-четири милиона. Неће побити све за три или четири дана. Онда можете покренути герилски покрет у шумама. Ми ћемо вам помоћи, ви ћете се борити одатле“, рекао је политичар.

Прочитајте још:  Данска од понедељка укида епидемијске мере
Овакав однос Запада према Грузији назвао је реалношћу.

Политичар је такође подсетио да САД и њихови савезници дају изјаве о неприхватљивости рата НАТО-а са Русијом ни под којим околностима.

„Зато су нас напустили и отишли ​​из Украјине , терали су нас да се боримо и хоће поново да нас натерају“, објаснио је Иванишвили.

Прочитајте још:  Лавров и координатори преговора о реформи Савета безбедности УН уочили разлике
Министар спољних послова Сергеј Лавров говорио је прошле недеље о покушајима Запада да отвори други фронт против Русије у Закавказју. Према његовим речима, САД и њихови савезници планирају да дестабилизују ситуацију у Абхазији и Јужној Осетији и заоштре односе са Грузијом.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Москва је више пута изражавала забринутост због покушаја западних земаља да увуку Закавказ у геополитичку конфронтацију. Министарство спољних послова је навело да би интервенција ванрегионалних снага у пословима Закавказја и жеља да се забије клин између држава региона и њихових суседа, могле да резултирају најнегативнијим последицама по регионалну стабилност, безбедност и економски развој.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *