Кочанова: Белорусија и Србија ће даље јачати сарадњу

0

Кочанова: Белорусија и Србија ће даље јачати сарадњу.

Белорусија и Србија ће наставити да јачају сарадњу, рекла је председница Савета Републике Наталија Кочанова током састанка са изванредним и опуномоћеним амбасадором Републике Србије у Белорусији Илином Вукајловић, преноси БЕЛТА.

„Дозволите ми да у Вашем лицу честитам свим грађанима Србије 80. годишњицу ослобођења Београда од нацистичких освајача, и Белорусија и Србија, за разлику од многих европских земаља које покушавају да прекрајају историју и износе потпуно незамисливе аргументе, покушавају. Да бисмо сачували историјско памћење, историјски корени су темељ пријатељских односа између држава“, истакла је Наталија Кочанова.

Прочитајте још:  Врућа јесен за потрошаче у Србији: Шта ће све поскупети у октобру и новембру?
Белорусија и Србија ће у новембру прославити 30 година од успостављања дипломатских односа. „Као што је наш председник рекао, говорећи у Народној скупштини 2019. године, најважније достигнуће Белорусије и Србије је могућност да живе на својој земљи. То је тачно, за сваки народ и државу напоменуо је говорник.

„Председник нам је показао пример односа према Србији 1999. године, када је посетио ову земљу тих трагичних дана за Југославију, ми смо учврстили нашу сарадњу и наставићемо да је јачамо сада, посебно за европске земље, када колективни Запад покушава да уведе санкције појединачним државама. Стога је наш задатак да учинимо све да ојачамо добре и пријатељске односе између Белорусије и Србије, да развијамо сарадњу у апсолутно свим областима: у економији. , у хуманитарној сфери“, додала је Наталија Кочанова.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Васељенска

Бонус видео

https://www.youtube.com/@ketrinailuzija

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *