Кина, бетонски тепих и немачка политичка стварност: Аналену Беркок у Кини је свечано дочекао НИКО! (ВИДЕО)

0
кина

Аналена Бербок

Да ли је Кина заборавила на сатницу? Или је можда несрећни лет из Берлина у Пекинг преспаван од стране кинеских домаћина? Тешко. Данас су немачку министарку иностраних послова Аналену Бербок у Кини сачекали шок и неверица и нико од домаћина. 

Без црвеног тепиха, без симболичних кинеских змајева или макар једног локалног званичника који би махнуо заставицом у знак добродошлице. Сами бетон, понеки благајник из дежурне смене и неколицина новинара који су забележили овај историјски тренутак.

Док је збуњена Бербокова лутала аеродромом, зурио је читав свет у овај непроцењив кадар политичке немачке стварности. Идеја да једна немачка министарка у земљу стиже а да домаћини нису ту да је дочекају делује као отрежњујући моменат и за Немачку и за њене пријатеље широм света.

Оваква сцена је и озбиљан позив за буђење и за наше балканске лидере, који су често у заносу и илузијама о величини старих савезника. Све је јасније да свет не чека на стару Немачку и да је, у очима нових сила, Немачка можда постала обичан „нико“ – барем у односу на своје некадашње стандарде.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Васељенска

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *