Нема исписнице за две Српкиње док се не заврши дисциплински поступак

0

(фото:Катера.њуз)

Нема исписнице за две Српкиње док се не заврши дисциплински поступак.

Прочитајте још:  Размишљање о обнови идеје Трећег Рима
Двема студенткињама српске националности које су протеклих дана биле изложене медијској хајци због објава на друштвеним мрежама неће бити дозвољен испис са Факултета за криминалистику, криминологију и безбедносне студије Универзитета у Сарајеву док се не заврши дисциплински поступак против њих, саопштио је декан Факултета Јасмин Ахић.

Према Ахићевим речима, Факултет је након сазнања о немилом догађају на друштвеним мрежама покренуо дисциплинску пријаву против студенткиња.

– Формирана је комисија и док поступак не буде завршен и чињенице утврђене, нећемо се као институција оглашавати. У току тог дана смо обавијестили и Полицијску управу Ново Сарајево која је ступила у контакт са Тужилаштвом БиХ. Дисциплински поступак је у току и он ће у законским роковима бити завршен – рекао је Ахић.

Након што је објављено да ће ове две студенткиње наставити да студирају у Београду, Ахић је рекао да до сада о томе није разговарао са професорима из Србије.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

– За сваки испис потребно је да се поднесе захтјев, али знам да док се дисциплински поступак не заврши, не може се исписати са факултета – рекао је Ахић.

Ректор Универзитета у Сарајеву Рифат Шкријељ навео је да је договорено да Факултет предузме све кораке који су у складу са законом и Статутом Универзитета.

Прочитајте још:  Министрима у Влади Србије због кризе изазване коронавирусом повећане плате 10 до 30 одсто, а Александру Вулину 140 одсто
Према његовим речима, студенткиње су одступиле од правила којима се морају повиновати сви студенти Универзитета и зато ће сносити посљедице у складу са Статутом Универзитета.

– Универзитет у Сарајеву отворена је средина на којој су добродошли студенти цијелог свијета, а камоли студенти из БиХ – рекао је Шкријељ.

Прочитајте још:  Амерички новинар објавио делове сакривеног извештаја УН о ужасним последицама бомбардовања Србије
Он није желео да коментарише то што ће две студенткиње добити стипендије из Србије за студирање у Београду.

– Уколико буду уписане на Универзитет у Београду, са којим имамо споразум о сарадњи, размотрићемо наставак сарадње – поручио је Шкријељ.

Након медијске и хајке својих колега и других из ФБиХ којој су биле изложене студенткиње Факултета криминалистике, криминологије и безбедносних студија Универзитета у Сарајеву Валентина Вујичић и Слађана Тодић, директор Безбедносно-информативне агенције Србије Александар Вулин понудио је да оне наставе школовање на академији за безбедност у Београду.

Прочитајте још:  Марија Захарова: Запад прижељкује Мајдан у Србији и на Балкану
Најављено је да ће оне бити стипендисти Србије и имати смештај у студентском дому у Београду, а да ће остатак финансијског дела њиховог школовања носити предузеће “Сарајево-гас”, као предузеће Владе Републике Српске.

Катера.Њуз

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *