Министарка Маја Поповић посетила Јасеновац

0
jasenovac

Јасеновац (Фото: Википедија)

Министарка Маја Поповић посетила Јасеновац.

Министарка правде Маја Поповић, као изасланик председника Александра Вучића, присуствовала је молитвеном окупљању и централној прослави Светих новомученика јасеновачких у Манастиру Рођења Светог Јована Крститеља у Јасеновцу. Страшни злочини према недужним јасеновачким жртвама обавезују нас да у себи и око себе искорењујемо мржњу и зло, поручила је Поповићева.

Свету архијерејску литургију у Јасеновцу служило је више од десет архијереја Српске, Руске и Македонске православне цркве, а литургију је предводио руски православни митрополит будимпештански и све Мађарске г. Иларион.

Након литургије, на хумци у Јасеновцу обављено је сечење славског колача, а потом и освештавање новоуспостављене Истраживачке библиотеке у Јасеновцу.

Министарка правде Маја Поповић је истакла да је председник Вучић искрени заступник и промотер сарадње међу народима, као и да нас страшни злочини и непочинства која су се десила према недужним јасеновачким жртвама обавезују да у себи и око себе искорењујемо мржњу и зло.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  Како је манастир првог српског светитеља постао албански
Навела је и речи блаженопочившег патријарха Германа: “Да опростимо морамо, али да заборавимо не смемо”.

Министарка je истакла да је Србија са председником Вучићем посвећена развоју и промоцији културе сећања, која је исцељујућа за будућност целог нашег региона.

Прочитајте још:  Ђурђица Драгаш: Народ који се плаши да сам себи призна да је над њим почињен геноцид, не може очекивати да то учини неко други
Нагласила је неопходност изградње добросуседских односа међу грађанима Србије, Храватске и Босне и Херцеговине, као и целог региона.

“По томе да ли смо у томе направили искорак или не, памтиће нас наша деца и историја”,  истакла је Поповићева.

Прочитајте још:  "Србе оптужују за Сребреницу, а о Олуји се ћути"
Министарка Поповић је први српски државни званичник, који у званичном својству долази у Јасеновац, почев од 1945. године до данас.

Тиме је данашње обележавање празника Светих новомученика јасеновачких добило још једну снажну симболичку ноту, закључује се у саопштењу.

РТС

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *