Где је нестала вода донирана Зрењанинцима?

0

Вода (Фото: Pixabay)

Невладина организација “Грађански преокрет” позвала је градску власт у Зрењанину да објасни шта се догодило с водом коју је Покрајинска влада Војводине донирала Зрењанинцима, а надлежно тужилаштво да истражи да ли је дошло до злоупотребе овлашћења и противправног отуђења имовине.

У саопштењу те организације се наводи да су 23. марта тражили од Градског штаба за ванредне ситуације у Зрењанину, Владе Србије и Покрајинске владе, да Зрењанинцима обезбеде доставу пијаће воде од врата до врата, с обзиром на то да је вода у градској водоводној мрежи забрањена за пиће, а да је грађанима била отежана набавка намирница у условима ванредног стања.



“На апел је једино реаговао Игор Мировић, председник Покрајинске владе Војводине, обећавши већ дан касније, 24. марта, слање донације флаширане воде Зрењанинцима, уз најаву да ће се тој акцији придружити и градска власт у Зрењанину. С обзиром на то да у Зрењанину није забележена акција поделе воде коју је упутила Покрајинска влада, Грађански преокрет ју је упитао да ли је донација послата како је и најављено, када и коме”, пише у саопштењу.

Kако наводе, Секретаријат Покрајинске владе је на њихов упит одговорио да је у покрајински Штаб за ванредне ситуације у Зрењанин послато 48.384 литара флаширане воде, да је она испоручена 25. марта.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Одговорно лице за пријем је био Драган Ћапин, помоћник градоначелника Зрењанина, а адреса испоруке је била Бомист доо, Железничка бб, предузеће за трговину грађевинским материјалом које у наведеној улици има стовариште своје робе, пише у допису Покрајинске владе.

“С обзиром на чињенице, Грађански преокрет позива градску власт у Зрењанину да објасни шта се догодило с водом коју је Покрајинска влада Војводине донирала Зрењанинцима, а надлежно тужилаштво да истражи да ли је дошло до злоупотребе овлашћења и противправног отуђења имовине”, закључује се у саопштењу.

Прочитајте још:  Поводом последњих провокација и посета непознатих лица у и око кампа протеста војних ветерана (видео)



За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *