У руском црквеном календару појавио се нови важан датум

0

(фото:ИН4С)

У руском црквеном календару појавио се нови важан датум.

Патријарх московски и целе Русије Кирил рекао је да ће се 22. јун у црквеном календару звати Дан уношења чудотворног лика Свете Тројице у Тројице-Сергијеву лавру, преноси ТАСС. Поглавар Руске православне цркве је додао да овај догађај треба да буде забележен у историји.

Прочитајте још:  Смањивањем употребе црквенословенског језика у Богослужењу ми издајемо православље
Дајем свој благослов да овај дан назовем Даном приношења чудотворног лика Свете Тројице у Тројице-Сергијеву лавру и да увек вршим полијелејске службе. Овај догађај не треба да напушта наше памћење и треба да се утисне у нашу црквену историју “, нагласио је патријарх .

Према његовим речима, „Тринити“ се враћа својој кући. Када је икона изнета из Лавре, додао је патријарх Кирил, када је манастир оскрнављен, ти „зли људи нису могли да претпоставе да ће доћи време не само да се света икона врати на место где је првобитно била, већ и за општи препород вере у нашем народу“. Предстојатељ Руске православне цркве је такође изразио наду да ће тај догађај многе људе обратити Христу.

Прочитајте још:  Руска православна црква позива ОДКБ, ШОС и БРИКС да заштите породицу и традиционалне вредности
Раније је икона „Тројице“, коју је насликао Андреј Рубљов, постављена у иконостас Тројице катедрале Тројице-Сергијеве лавре. Слика ће бити тамо током службе. Икона је постављена испред листа који се налази десно од царских двери. Рубљов је написао „Тројство“ посебно за Тројице-Сергијеву лавру у 15. веку.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *