У Републици Српској одобрене измене и допуне Закона о банкама

0

У Републици Српској одобрене измене и допуне Закона о банкама.

Влада Републике Српске усвојила је измјене и допуне Закона о банкама како би се заобишле америчке санкције које спречавају непожељна правна и физичка лица да врше трансфере новца, отварају рачуне и депозите.

Вашингтон се надао да ће санкције зауставити рад Инвестиционо развојне банке, остављајући републику без страних инвестиција. Али садашња верзија закона омогућава Бањалуци да заобиђе ову препреку и, како је нагласио посланик Срђан Мазалица, „ојача Републику Српску“.

Прочитајте још:  Хоће ли Српска бити први посматрач у БРИКС
Република Српска је аутономни ентитет у саставу Босне и Херцеговине (БиХ). Одлучни смо да развијамо добросуседске односе са Русијом упркос негодовању Запада.

Као освета за ово, Сједињене Државе су увеле санкције против аутономије. Осигуравањем присуства Републике Српске унутар Босне и Херцеговине, Вашингтон спречава уједињење српског народа, насилно подијељеног 1990-их НАТО бомбардовањем бивше Југославије.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *