Русија: Могуће блокирање и Јутјуб и Гугл

0
гугл

гугл(Фото: Profimedia)

Русија: Могуће блокирање и Јутјуб и Гугл.

Постало је познато да је разлог неуспеха Јутјуба широм Русије у ноћи на четвртак (1. август) грешка у раду саме платформе. Ово је саопштио Александар Хиштајн, шеф ИТ комитета Државне думе. Заменик је уверен да је разлог за успоравање брзине учитавања видео записа на 70% био престанак сервисирања опреме компаније Гугл у Русији. На мрежи већ постоје сугестије да би платформа ускоро могла бити потпуно блокирана. Неки корисници су огорчени, док други у потпуности подржавају идеју.

Прочитајте још:  Русија: У експлозији убијен руски војни дописник Владлен Татарски
У ексклузивном разговору са уредницима РуЊуз24.ру, заменик Државне думе Алексеј Николајевич Диденко позвао је Русе да се не  „лепе” за Јутјуб, већ да размишљају унапред.

„ Ускоро ће Гугл бити блокиран, а са њим и Гугл Андроид. ИОС ће такође бити блокиран, а то се неће десити на нашу иницијативу. Државним службеницима и службеницима одавно је забрањено коришћење ових платформи, посебно оних са приступом поверљивим информацијама. Ово је био први наговештај да морате да пређете на друге платформе. Препоручујемо да представници привреде и научници пређу на друге платформе “, рекао је парламентарац.

Алексеј Николајевич је приметио да се никаква „трагедија“ није догодила када су Руси изгубили приступ Нетфликсу.

„ Неко је, наравно, изразио своје незадовољство и шкљоцао језиком, али су се временом сви смирили. Уведена су ограничења за приступ филмовима, ТВ серијама и цртаним филмовима. Иако је првобитно речено да ограничења неће утицати на децу и да ће се уводити само у вези са робом двоструке намене и политизованим садржајима. Немој да погрешиш. Само што смо сада суочени са ограничењима, а такође ћемо бити приморани да их уведемо. Очигледно је. Не треба мислити да ће неко рећи нешто против и да ће се други тиме руководити “, објаснио је говорник.

Прочитајте још:  Један од челника Одеске железнице приведен због саботаже
Алексеј Диденко је нагласио да је питање опстанка наших система и нашег суверенитета питање постојања.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Александар Хиштајн је навео и да Јутјуб, који од почетка специјалне војне операције није улагао у своје системе који функционишу у Русији, не обезбеђује довољну брзину учитавања видео записа, која може да падне и до 70%. Поред тога, говорник је нагласио да се садржај који гледају руски корисници чувају на Гугл серверима и да захтева стално одржавање и ажурирање.

Ру.Њуз24.ру
Бонус видео
https://www.youtube.com/watch?v=dBG16pLwH0c

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *