РУДНИКА НЕЋЕ БИТИ! Народне патроле воде протест у Ужицу!

0

Дамњан Кнежевић

Протеклих дана широм Србије одржавају се протести који су окупили значајан број грађана, незадовољних због планова о отварању рудника литијума и деловања компаније Рио Тинто.

Иако је почетна порука протестаната била јасна – да ови протести остану народни и ван утицаја политичких странака, у последње време сведоци смо све већих напора појединих политичких група да преузму контролу над овим дешавањима. Посебно се у томе истиче прозападна опозиција, која преко невладиних организација покушава да истакне своје људе на челу протеста.

Према информацијама са терена, овакви покушаји примећени су у више градова, укључујући Инђију, Смедерево и Шабац. У овим местима, где су се грађани окупили у знак протеста против отварања рудника и активности компаније Рио Тинто, представници невладиних организација и политичких странака настојали су да преузму иницијативу. Ови потези су наишли на отпор дела учесника, који од почетка наглашавају да желе да протести остану аутентични израз народне воље, а не политички инструмент било које опције.

Међутим, вечерас ће у Ужицу бити одржан још један протест, а како сазнајемо из добро обавештених извора, патриотска опција, односно Народне Патроле, успевају да преузму иницијативу и поставе себе као лидере ових протеста. Ова група се већ дуже време истиче као гласноговорник патриотских и суверенистичких идеја, и њихово преузимање лидерства може означити нову фазу у развоју ових догађаја.

Борба за лидерство на протестима постаје све очигледнија, што ће у великој мери одредити правац и циљеве ових окупљања у будућности. Грађани су јасно ставили до знања да желе да протести остану народни, а исход ових дешавања остаје да се види у наредним данима.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!
Прочитајте још:  Пола Србије раскопано уколико дође до реализације пројекта Јадар

Васељенска

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *