Протест против литијума се отима контроли: Главном јавном тужиоцу протестанти прете да ће му бомбом дићи кола у ваздух!

1

Сутра је најављен велики протест који организују еколошке организације, незванично окупљене под окриљем покрета „Проглас“. Иако су се у почетку представљали као заштитници животне средине, све је очигледније да су њихови мотиви политички и да не крију да су спремни и да убијају како би остварили своје циљеве. Користећи народно незадовољство због литијума, покрет „Проглас“ покушава да изазове масовне нереде, сличне онима из „мајдана“, што додатно потврђују агресивни и претњама испуњени коментари на друштвеним мрежама.

Организатори протеста отворено прете насиљем и шире страх у друштву. На Твитеру су се појавиле озбиљне претње упућене Главном јавном тужиоцу Ненаду Стефановићу, који је поручио да насиље на улицама неће бити толерисано. Наиме, налог под именом „Ложач (Тород) у Лудници“ написао је: „Tужилац Стефановић нека ПУШИ QRAC, тек он има ‘путера на глави’… тик-так-тик-так … ‘отићемо сви у зрак’… психомодопоп,“ што јасно алудира на могуће насилне акције. Још један налог под именом „Bogdan Spasić Holy Spirit“ додао је: „тик-так-тик-так ‘отићемо сви у зрак’… психомодопоп“ уз фотографију аутомобила, што се протумачило као претња постављања бомбе у аутомобилу тужиоца.

Иако је у јавности познат по борби против експлоатације литијума, стварни циљеви овог покрета ПроГлас постају све очигледнији. Политизација протеста и коришћење еколошких тема као маске за ширење политичког утицаја и изазивање дестабилизације су само неки од примера њихове праве агенде. У прилог овоме говори и све јасније разумевање око финансијера ових протеста, који наводно стоје иза ових организација са јасним политичким намерама.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Стефановић је у свом саопштењу јасно истакао да ће сваки вид насиља на улицама Београда бити санкционисан у складу са законом. Упркос томе, агресивни тонови на друштвеним мрежама настављају да подстичу насиље, што изазива додатну забринутост међу грађанима. Подршку тужиоцу у очувању јавног реда изражава све већи број грађана, који са негодовањем гледају на политизацију еколошких питања од стране невладиних организација.

Прочитајте још:  Порука из Пожеге: Издајници, крвљу ћемо бранити своје (ВИДЕО)

Упркос јавним изјавама овог покрета да им је циљ заштита животне средине, све више доказа указује на то да је реч о политичкој манипулацији и покушају дестабилизације државе.

Софија Марић / Васељенска

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Протест против литијума се отима контроли: Главном јавном тужиоцу протестанти прете да ће му бомбом дићи кола у ваздух!

  1. еколошка питања и јесу сува политика. ништа осим политике.

    екологија трпи од економије и рударења конкретно. сваки потпис за или против је стављен на папир – не од пекара, не од зубара, него од политичара. политика је струка, привредна грана тако рећи, која је одговорна за еколигију. како да не?

    и сад: “не политизујте протесте”

    да, итекако, политизујмо протесте. доведимо лонац до кључања. политика схвата шта народ жели и сваке секунде може да прецрта разлоге за протесте. сад.

    а имају уговори па не може? па који уговори? кад је то и ко потписао? зар је демократија потписивати тајно уговоре и крити их у сефу?!? немојте да се служите црном реториком, то је прљаво. и то је ваша еколошка политика.

    дакле, скупили смо се у ову Србију из свих околних земаља. сад имамо да се одупремо оном геноцидном што нас је отерало са свих мора у ове балканске гудуре. нема даље назад. идемо са ове тачке или у небо или у земљу. и зато – да политизирању протеста.

    слушајте, не мора бучић да иде. само треба да зна да је он ту представник народне воље, а не манекен кућног васпитања из родитељске куће, које је по његовом понашању и његовим манирима заиста упитно.

    ако га странци отресу са српске крушке његовим суграђанима, којима је он, инструменталишући их годинама млатио празну сламу, сам је крив. његове зомбије против њега, каква драма.

    а ове што хоће да пале и убијају, ако баш и нису провокатори у редовима честитих људи, баш од Бучића послати – нека покрет шаље кући. нико неће бити ни убијен, ни запаљен. хоћемо само да се склоните. или да се поклоните.

    а свесни смо да би сте ви нас и палили и убијали. то ваши гангстери и зеленаши, дилери управо сад, данас чине. јер њихови налогодавци и они који их не хапсе и не суде им, сматрају да циљ оправдава средства и да жртва мора бити принешена, за добро политике и економије.

    не, ми нећемо приносити вас на жртву. ту будите без бриге. али ћете отићи. или се дозвати памети. не дајте да вас ваши партнери уцењују. ни запад ни исток, ни југ ни север.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *